Recept Vepřový perkelt se šlehačkou

bety Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme papriku, necháme jen zpěnit a hned vmícháme maso (plec krájíme na větší kostky, kýtu na menší plátky, které rozťukneme a osolíme). Necháme opéct po všech stranách, přisypeme hladkou mouku, necháme osmahnout a vše za stálého míchání podléváme vývarem. Papiňák uzavřeme a necháme maso udusit doměkka, asi 30-40 min. Po otevření hrnce vmícháme do vařící se omáčky rajčatový protlak, prolisovaný česnek, případně dosolíme, nakonec zjemníme omáčku smetanou a krátce prohřejeme. Čerpáno z kuchařky Muž v hrnci z r. 2000

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 23.05.04 vloženo
  • 12242x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g libového vepřového masa (kýta, plec)
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce tuku nebo sádla
  • 1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
  • sůl
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3-4 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu
  • 2-4 stroužky česneku
  • 1 dl běžné zakysané smetany nebo šlehačky

Doporučená příloha

  • houskový knedlík, rýže, těstoviny, krupicové noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový perkelt se šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřový perkelt se šlehačkou

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřový perkelt se šlehačkou

…a já si myslím, že proto, že je to odlišný perkelt, je na to upozorněno již v názvu tím se šlehačkou… :-))

bety
60 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ejo,

mám v sobě 1/2 maďarské krve a u babičky u maďarských hranic se nic jiného než perkelty, paprikáše a guláše nejedlo, tak vím o čem mluvíš.
Citovala jsem recept z kuchařky i s názvem.

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřový perkelt se šlehačkou

Bety, jenom názvoslovnou připomínku - tohle je paprikáš, perkelt by byl bez smetany.

bety
60 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ginové roštěnky

recept byl vyměněn, ginové roštěnky alias zpité hraběnky najdete zde ;

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ginové roštěnky

jáááááááááá?…já to napsala dřív…tak si to vymázni ty..ty jedna opičko… :-))

bety
60 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ginové roštěnky

…a po druhé neopisuj!!!…chichi…gin je moje parketa…

bety
60 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ginové roštěnky

hihi…no jo…tak to pendo vymázni…

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ginové roštěnky

esmeraldo, ne že se jenom podobají…ale jsou to tytéž..chichi…aspoň nejsem sama, kdo blbě vidí a píše, co už tu jednou je.. :-))

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ginové roštěnky

Bety, ty roštěnky se nápadně podobají Pendiným roštěnkám zpité hraběnky.
Ty jsi náhodou neopisovala?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Reveňový koláč Reveňový koláč
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz