Recept Vepřové plátky v hořčičné omáčce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Plátky mása naklepeme, osolí­me, opepříme a na oleji po každé straně 3-4 minuty osmažíme. Vložíme do papiňáku, na zbylém tuku od smažení zpěníme na­drobno nakrájenou cibuli a vše vlijeme na maso. Přidáme tolik horké vody (můžeme dát i kou­sek masoxu), kolik chceme mít omáčky, zamícháme oba druhy hořčice, doplníme kořením a přisolíme. Necháme dělat zhruba 30-40 minut. Měkké maso vy­jmeme, nalijeme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmí­chali mouku, a povaříme 5-8 mi­nut. Poté přecedíme, přidáme maso a ještě chvilku prohřejeme.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 30.12.03 vloženo
  • 10126x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky vepřového masa - asi 500 g (plec, kotlety, krkovič­ka)
  • 1-2 středně velké cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce plnotučné (francouzské) hořčice
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 1,25-1,50 dl zakysané smeta­ny
  • hladká mouka na zahuště­ní omáčky.

Doporučená příloha

  • rýže, houskový kne­dlík, těstoviny, zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové plátky v hořčičné omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz