Recepty - vepřová játra

Více z Maso ».

Vepřová játra

Recepty s játry  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny, minerální látky – v játrech především železo. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Játra najdeme v dutině břišní.

 Rady při nákupu

Játra koupíme mražená v obchodech s potravinami a chlazená v řeznictví. Kupujeme čerstvá, voňavá, lesklá játra bez známek poškození či flíčků.

 Využití v kuchyni

Vepřová játra meleme do paštik, nádivek, rolád, pomazánek, přidáváme je do masových, zeleninových směsí, polévek, omáček či dochucujeme smetanou, česnekem, ořechy, bylinkami, vínem, pivem, houbami - Vepřová játra s houbami a sektem, dále se zázvorem - Vepřová játra po Toskánsku, sušeným ovocem, uzeninou. Můžeme je dusit, péci, restovat či smažit.

 Skladování

Játra skladujeme co nejkratší dobu, nejčastěji v ledničce či mrazáku.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Štika na smetaně Štika na smetaně
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz