Recepty - vepřová játra

Více z Maso ».

Vepřová játra

Recepty s játry  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny, minerální látky – v játrech především železo. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Játra najdeme v dutině břišní.

 Rady při nákupu

Játra koupíme mražená v obchodech s potravinami a chlazená v řeznictví. Kupujeme čerstvá, voňavá, lesklá játra bez známek poškození či flíčků.

 Využití v kuchyni

Vepřová játra meleme do paštik, nádivek, rolád, pomazánek, přidáváme je do masových, zeleninových směsí, polévek, omáček či dochucujeme smetanou, česnekem, ořechy, bylinkami, vínem, pivem, houbami - Vepřová játra s houbami a sektem, dále se zázvorem - Vepřová játra po Toskánsku, sušeným ovocem, uzeninou. Můžeme je dusit, péci, restovat či smažit.

 Skladování

Játra skladujeme co nejkratší dobu, nejčastěji v ledničce či mrazáku.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Jahodový pohár Jahodový pohár
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz