Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dobře očištěnou půlku hlavy rozsekneme, vložíme do studené vody a vaříme po 30min. Sebereme šum. Přidáme nakrájené vnitřnosti na velké kusy, kroupy, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, celý pepř, sůl a vše uvaříme doměkka. Polévku přecedíme, maso obereme od kosti a vše nakrájíme na malé kousky. Do polévky zamícháme rozšlehanou krev. Stále polévku šleháme, aby se krev nesrazila. Polévku dochutíme utřeným česnekem, majoránkou a zázvorem. Nakonec do ní vrátíme pokrájené maso a vnitřnosti.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
Režný chléb.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
22.1.16 20:42
Místo hřebíčku jsem dala bobkový list, kroupy vařila zvlášť a na doporučení řezníka, je po propláchnutí naložila do krve. Vývar jsem přecedila a nechala vychladnout, pak jej velmi pomalu znovu zahřívala na nejmenším plameni a zároveň po částech přidávala syrovou krev s kroupami - a míchala a míchala a míchala … ona se ta krvička totiž jinak ráda sráží. … Nu, a pak bylo jelítko a jitrnička s lepenicí …
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krvavá polévka ze zabijačky
Že by? Nojo, ale pak jsem to, vůl, osolila…

1150 příspěvků 23.1.16 17:56
Tlustá bábo, je to fakt prdelačka? není to dort s ganache a mandlema?

359 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj sftu, taky dělávám „rychlou“ zabijačkovou polévku. Můj muž razí názor, že když máme k obědu pečené jitrnice, patří k nim i ta správná polévka. No a vepřovou krev po ruce nikdy nemám, takže používám taky jelítka. Polévka je rychlá a chutná.
Zdravím,
kterou tu polévku máš vyzkoušenou? Tu od sftu, nebo recept nahoře?
Zdraví Tě,
sftu, (to tedy nevím jak vyskloňovat
Ta Tvoje kuchařská zkradka je dobrá pro ty co
nebourají prasátko, anebo nemají přístup ke krvi. Každopádně
vyzkouším. Děkuji Ti za dobrý a rychlý recept!
S Pozdravem,
4 příspěvky 25.1.09 03:43
mám vyzkoušené - je to dobré.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Takováto polévka přichází k chuti zvláště v počasí,které právě teď panuje.Já když na ní dostanu chuť,tak mám rychlejší variantu.
Koupím dvě kroupová jelítka a protože do „prdelačky“má prasknout nějaká jitrnička,tak také jednu koupím.
Na sádle osmažím cibuli jen lehce,přidám jelita a jitrnici(bez střívek)a opékám,trochu opepřím.Když už se mi výsledek líbí,tak podleju vodou,přidám kostku masoxu,povařím a až ke konci dám posekaný česnek,majoránku,sůl,vše podle chuti.Hotovo je asi za patnáct minut,tak že to není o mnoho delší než něco z pytlíku a je výborná.Jestli někdo zkusí,dej vědět.