Recept Krvavá polévka ze zabijačky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krvavá polévka ze zabijačky

Postup

Dobře očištěnou půlku hlavy rozsekneme, vložíme do studené vody a vaříme po 30min. Sebereme šum. Přidáme nakrájené vnitřnosti na velké kusy, kroupy, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, celý pepř, sůl a vše uvaříme doměkka. Polévku přecedíme, maso obereme od kosti a vše nakrájíme na malé kousky. Do polévky zamícháme rozšlehanou krev. Stále polévku šleháme, aby se krev nesrazila. Polévku dochutíme utřeným česnekem, majoránkou a zázvorem. Nakonec do ní vrátíme pokrájené maso a vnitřnosti.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 03.02.04 vloženo
  • 14136x zobrazeno

Ingredience

  • půlka vepřové hlavy
  • 200g vnitřností jako jsou játra, slezina a plíce
  • 50g krup
  • 1 cibule
  • 1 hřebíček
  • několik kuliček černého pepře a nového koření (víc pepře)
  • sůl
  • 2dl čerstvé vepřové krve
  • 4 stroužky utřeného česneku
  • majoránka
  • špetka zázvoru

Doporučená příloha

  • Režný chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 22.1.16 20:42

Místo hřebíčku jsem dala bobkový list, kroupy vařila zvlášť a na doporučení řezníka, je po propláchnutí naložila do krve. Vývar jsem přecedila a nechala vychladnout, pak jej velmi pomalu znovu zahřívala na nejmenším plameni a zároveň po částech přidávala syrovou krev s kroupami - a míchala a míchala a míchala … ona se ta krvička totiž jinak ráda sráží. … Nu, a pak bylo jelítko a jitrnička s lepenicí …

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Krvavá polévka ze zabijačky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krvavá polévka ze zabijačky

tlustá bába
1212 příspěvků 23.1.16 22:22

Že by? Nojo, ale pak jsem to, vůl, osolila…
:lol: :lol: :lol:

daduuja
1145 příspěvků 23.1.16 17:56

Tlustá bábo, je to fakt prdelačka? není to dort s ganache a mandlema? :P :srdce:

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krvavá polévka ze zabijačky.

Ahoj sftu, taky dělávám „rychlou“ zabijačkovou polévku. Můj muž razí názor, že když máme k obědu pečené jitrnice, patří k nim i ta správná polévka. No a vepřovou krev po ruce nikdy nemám, takže používám taky jelítka. Polévka je rychlá a chutná.
Zdravím,

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ivanko...

kterou tu polévku máš vyzkoušenou? Tu od sftu, nebo recept nahoře?
Zdraví Tě,

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krvavá polévka ze zabijačky.

sftu, (to tedy nevím jak vyskloňovat :-) Ta Tvoje kuchařská zkradka je dobrá pro ty co nebourají prasátko, anebo nemají přístup ke krvi. Každopádně vyzkouším. Děkuji Ti za dobrý a rychlý recept!
S Pozdravem,

ivanka
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Krvavá polévka ze zabijačky.

mám vyzkoušené - je to dobré.

sftu
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Krvavá polévka ze zabijačky.

Takováto polévka přichází k chuti zvláště v počasí,které právě teď panuje.Já když na ní dostanu chuť,tak mám rychlejší variantu.
Koupím dvě kroupová jelítka a protože do „prdelačky“má prasknout nějaká jitrnička,tak také jednu koupím.
Na sádle osmažím cibuli jen lehce,přidám jelita a jitrnici(bez střívek)a opékám,trochu opepřím.Když už se mi výsledek líbí,tak podleju vodou,přidám kostku masoxu,povařím a až ke konci dám posekaný česnek,majoránku,sůl,vše podle chuti.Hotovo je asi za patnáct minut,tak že to není o mnoho delší než něco z pytlíku a je výborná.Jestli někdo zkusí,dej vědět.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz