Recept Krvavá polévka ze zabijačky
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Dobře očištěnou půlku hlavy rozsekneme, vložíme do studené vody a vaříme po 30min. Sebereme šum. Přidáme nakrájené vnitřnosti na velké kusy, kroupy, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, celý pepř, sůl a vše uvaříme doměkka. Polévku přecedíme, maso obereme od kosti a vše nakrájíme na malé kousky. Do polévky zamícháme rozšlehanou krev. Stále polévku šleháme, aby se krev nesrazila. Polévku dochutíme utřeným česnekem, majoránkou a zázvorem. Nakonec do ní vrátíme pokrájené maso a vnitřnosti.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
- 03.02.04 vloženo
- 21965x zobrazeno
Ingredience
- půlka vepřové hlavy
- 200g vnitřností jako jsou játra, slezina a plíce
- 50g krup
- 1 cibule
- 1 hřebíček
- několik kuliček černého pepře a nového koření (víc pepře)
- sůl
- 2dl čerstvé vepřové krve
- 4 stroužky utřeného česneku
- majoránka
- špetka zázvoru
Doporučená příloha
Režný chléb.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku22.1.16 20:42
Místo hřebíčku jsem dala bobkový list, kroupy vařila zvlášť a na doporučení řezníka, je po propláchnutí naložila do krve. Vývar jsem přecedila a nechala vychladnout, pak jej velmi pomalu znovu zahřívala na nejmenším plameni a zároveň po částech přidávala syrovou krev s kroupami - a míchala a míchala a míchala … ona se ta krvička totiž jinak ráda sráží. … Nu, a pak bylo jelítko a jitrnička s lepenicí …
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmDiskuse k receptu Krvavá polévka ze zabijačky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Krvavá polévka ze zabijačky
Že by? Nojo, ale pak jsem to, vůl, osolila…

1151 příspěvků 23.1.16 17:56
Tlustá bábo, je to fakt prdelačka? není to dort s ganache a mandlema?

359 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj sftu, taky dělávám „rychlou“ zabijačkovou polévku. Můj muž razí názor, že když máme k obědu pečené jitrnice, patří k nim i ta správná polévka. No a vepřovou krev po ruce nikdy nemám, takže používám taky jelítka. Polévka je rychlá a chutná.
Zdravím,
kterou tu polévku máš vyzkoušenou? Tu od sftu, nebo recept nahoře?
Zdraví Tě,
sftu, (to tedy nevím jak vyskloňovat
Ta Tvoje kuchařská zkradka je dobrá pro ty co
nebourají prasátko, anebo nemají přístup ke krvi. Každopádně
vyzkouším. Děkuji Ti za dobrý a rychlý recept!
S Pozdravem,
4 příspěvky 25.1.09 03:43
mám vyzkoušené - je to dobré.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Takováto polévka přichází k chuti zvláště v počasí,které právě teď panuje.Já když na ní dostanu chuť,tak mám rychlejší variantu.
Koupím dvě kroupová jelítka a protože do „prdelačky“má prasknout nějaká jitrnička,tak také jednu koupím.
Na sádle osmažím cibuli jen lehce,přidám jelita a jitrnici(bez střívek)a opékám,trochu opepřím.Když už se mi výsledek líbí,tak podleju vodou,přidám kostku masoxu,povařím a až ke konci dám posekaný česnek,majoránku,sůl,vše podle chuti.Hotovo je asi za patnáct minut,tak že to není o mnoho delší než něco z pytlíku a je výborná.Jestli někdo zkusí,dej vědět.