Recept Domácí králík
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Porce králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a na tuku a na cibulce za občasného polití vodou upečeme do poloměkka. Pak potřeme připravenou směsí. Vepřová játra utřeme s česnekem, přidáme na malé kousky nakrájený vypeckovaný citron a petrželovou nať. Promícháme, potřeme polopečeného králíka a dopékáme. Podle potřeby podlijeme vodou. Vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme. Čerpáno z receptů pro *líné* kuchařky.
Recept je z kategorií: Králík
- 26.06.04 vloženo
- 36414x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- *Recept je od paní Antalové z České Lípy, která o jeho kvalitě mluví následovně: "Můj otec byl po jídle a řekl: 'Kdybych se nestyděl, tak bych mlaskal jako podsvinče.' Nebyl sice vybíravý, ale potrpěl si na dobré jídlo, které dovedl uznale, i když po svém, pochválit." ...co k tomu dodat? Rozhodně to stojí za vyzkoušení!*
- králík
- slanina na prošpikování
- sůl
- pepř
- tuk
- cibule
- voda na podlití
- vepřová játra
- 2 paličky česneku
- citron bez pecek
- hrst nakrájené petrželové natě
- 2 PL hladké mouky.
Doporučená příloha
houskový nebo bramborový knedlík, chlazená dvanáctka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Domácí králík
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Domácí králík