Recept Moravský špíz

Fany Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vepřovou kýtu a vepřová játra nakrájíme na plátky, osolíme opepříme a střídavě s plátky slaniny a bobkovým listem napichujeme na jehlu a opékáme po všech stranách v horkém oleji. Opečenou jehlu vyjmeme, přebytečný tuk slijeme, přidáme máslo, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme víno, vývar, kečup, promícháme a provaříme. Ke konci přidáme nakrájené sterilované kapie, prohřejeme a dochutíme. Špíz podléváme šťávou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 16.04.04 vloženo
  • 5506x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty
  • 250 g vepřových jater
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • 120 g slaniny
  • 70 g oleje
  • 50 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1,5 dl vývaru
  • 1 dl červeného vína
  • 50 g kečupu
  • 100 g sterilovaných kapií.

Doporučená příloha

  • různě upravené brambory nebo rýži.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moravský špíz

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz