Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Doporucuji ten zbytek sektu vypit pri vareni
Na velke panvi vyskvarit slaninu, pridat jatra a osmazit je po obou stranach, asi 1 minutu na kazde. Vyjmout je a udrzovat je v teple. Na panev pridat houby, cesnek a petrzelku. Smazit tak dlouho, az se tekutina z hub odpari. Vratit na panev jatra, nechat je prohrat a kdyz je vse horke tak zalit sektem (sampusem) a ihned podavat.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
Brambory a naparena zelenina, anebo jenom bageta,
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřová játra s houbami a sektem
jandule, pripravuji na vysoke teplote, aby se jatra opravdu smazila a nedusila. Zda se mi, ze kdyz je delam delsi dobu, tak ztuhnou. Zajiste vsak zalezi take na jatrech (stari zvirete) a nemene na jazyku stravniku, proto pridej par vrerin…
Možná, že bych tepelnou úpravu trochu přidala, nemám ráda krvavá játra, a zdá se mi doba přípravy trochu krátká.
Jo, lišky, nějak ubývají, roste jich málo, alespoň v místech kde mám možnost houbařit…ale umíme si poradit, použiju svou oblíbenou růžovku…
snad poroste…a jdu spát, zase tejrám před spaním šmáčkama:)
1437 příspěvků 23.7.10 15:09
Tak trochu mi to pripomenulo kuřátka francouzského pana lesního (to je dobre, dávno som ich nerobila). Pečienku majú naši radi, huby tiež, predpokladám, že budú spokojní. A ten vypitý sekt zdôvodním tým, že tak bolo uvedené v recepte.