Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Den dva staré žemličky rozkrojit napůl a vydlábat jejich střítku (nejlépe pomocí vidličky). Smíchat všechny ingredience pro nádivku. Kuře potřít uvnitř i na povrchu citronovou šťávou. Nadít ho nádivkou a otvor zašít. Založit křídla dozadu a vložit kuře do vařící vody. Vařit ho tak 30 minut. Vyjmout kuře, a položit ho na pekáč (velký jenom tak, aby se tam kuře vešlo). Upéct kuře do měkka a křupava. Takto připravené kuře je velice šťavnaté. Podávat se zeleninou a výpekem z pekáče. TIP: Co se žemličkami? Nakrájet 1-2 cibule na tenké plátky. Osmažit je na troše oleje a přidat k ni na plátky nakrájený česnek. Potom přidat mleté maso (kuřecí, hovězí, vepřové) a osmažit ho. Přidat trochu kečupu na zvlhčení masa a tímto naplnit kůrku žemliček. Nahoře posypat strouhaným sýrem a dát pod gril, nebo do horké trouby zapéct. Potom přiklopit vršek žemliček a podávat vše se salátem. Je to moc dobrá večeře.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře nadité dobrůtkami a do křupava upečené
mnohé díky za přečtení receptu a komentář. Nadívané kuře mám v oblibě (nevysuší se tak) a zvláště toto je opravdu šťavnaté. Francouzi mají něco podobného. Dobrý repertoár nádivek je k nezaplacení, protože se snad každá z nich dá použít do mnoha jiných receptů a různé drůbeže, nejenom do kuřete. S těmi játry máš pravdu. Já je sice v Kanadě používala i do játrových knedlíčků (méně cholesterolu), ale kupovala jsem ¨free- range chicken¨, tedy volně běhající na farmě (bio). Také znám jednu nádivku se strouhankou, ale nesmírně ráda si přečtu tu Tvoji, jest-li se rozhodneš o ni podělit. Už se těším ;o)
Přeji Ti příjemný den v tom krásném severském městě!
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Miluji nádivky, sbírám je a moc rád je dělám. Děkuji ti moc za tento jednoduchý a jistě výtečný recept. Mezi svátky jdu nato, akorát tam nedám ty kuřecí jatýrka jelikož je nemám, tady se dodávají kuřata bez „pytlíku“ s vnitřnostmi a i kdybych je měl tak by je vyhodil. Podle odborníků jsou prý plné těžkých kovů a jedů přijímaných drůbeží ve velkochovech v potravě. Kousek hovězích či vepřových ( na zvláštní objednávku) jistě finální chuť nezkazí. Až bude víc času, podělím se o mojí nejlepší nádivku a to strouhankovou. Je stará víc než 100 let a je božská. Je to moje rodiné stříbro.