Recept Kuře nadité dobrůtkami a do křupava upečené

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Den dva staré žemličky rozkrojit napůl a vydlábat jejich střítku (nejlépe pomocí vidličky). Smíchat všechny ingredience pro nádivku. Kuře potřít uvnitř i na povrchu citronovou šťávou. Nadít ho nádivkou a otvor zašít. Založit křídla dozadu a vložit kuře do vařící vody. Vařit ho tak 30 minut. Vyjmout kuře, a položit ho na pekáč (velký jenom tak, aby se tam kuře vešlo). Upéct kuře do měkka a křupava. Takto připravené kuře je velice šťavnaté. Podávat se zeleninou a výpekem z pekáče. TIP: Co se žemličkami? Nakrájet 1-2 cibule na tenké plátky. Osmažit je na troše oleje a přidat k ni na plátky nakrájený česnek. Potom přidat mleté maso (kuřecí, hovězí, vepřové) a osmažit ho. Přidat trochu kečupu na zvlhčení masa a tímto naplnit kůrku žemliček. Nahoře posypat strouhaným sýrem a dát pod gril, nebo do horké trouby zapéct. Potom přiklopit vršek žemliček a podávat vše se salátem. Je to moc dobrá večeře.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 12.12.06 vloženo
  • 3299x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší kuře připravené k pečení
  • 1 citron rozkrojený napůl
  • 1 lžíce posekané petrželky
  • 300 g mletého vepřového
  • játra z kuřete na malé kousky nakrájená
  • 1 lžička posekané petrželky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 50 g na drobno pokrájené šunky
  • 6-8 lžic čerstvých drobečků vydloubaných ze žemliček
  • 1 syrové vejce
  • 1 na tvrdo uvařené vejce posekané

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře nadité dobrůtkami a do křupava upečené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře nadité dobrůtkami a do křupava upečené

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře nadité dobrůtkami a do křupava upečené - Buntere,

mnohé díky za přečtení receptu a komentář. Nadívané kuře mám v oblibě (nevysuší se tak) a zvláště toto je opravdu šťavnaté. Francouzi mají něco podobného. Dobrý repertoár nádivek je k nezaplacení, protože se snad každá z nich dá použít do mnoha jiných receptů a různé drůbeže, nejenom do kuřete. S těmi játry máš pravdu. Já je sice v Kanadě používala i do játrových knedlíčků (méně cholesterolu), ale kupovala jsem ¨free- range chicken¨, tedy volně běhající na farmě (bio). Také znám jednu nádivku se strouhankou, ale nesmírně ráda si přečtu tu Tvoji, jest-li se rozhodneš o ni podělit. Už se těším ;o)

Přeji Ti příjemný den v tom krásném severském městě!

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá babi

Miluji nádivky, sbírám je a moc rád je dělám. Děkuji ti moc za tento jednoduchý a jistě výtečný recept. Mezi svátky jdu nato, akorát tam nedám ty kuřecí jatýrka jelikož je nemám, tady se dodávají kuřata bez „pytlíku“ s vnitřnostmi a i kdybych je měl tak by je vyhodil. Podle odborníků jsou prý plné těžkých kovů a jedů přijímaných drůbeží ve velkochovech v potravě. Kousek hovězích či vepřových ( na zvláštní objednávku) jistě finální chuť nezkazí. Až bude víc času, podělím se o mojí nejlepší nádivku a to strouhankovou. Je stará víc než 100 let a je božská. Je to moje rodiné stříbro.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz