Recept Dánské pochutiny I - Sexted "Smørrebrød"vhodných pro párty

babi Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

I Na krajíc chleba se položí játrová paštika, na ni plátky hovězího, nebo vepřového a kostičky ztuhlé želatiny. Ozdobí se kolečky syrové cibule a kouskem zelené petrželky. II Smažené rybí filé v oleji s máslem, obalené v trochu našlehaném vejci a strouhance, položené na krajíci chleba, ozdobené listem salátu a citronem. Podává se s remuládou v malé misce. III Rissole nakrájené na plátky, položené na černém chlebě tak, aby se trochu překrývaly. Nahože do řady rozložené plátky okurky, které se taktéž má jí překrývat a do linky posypaných posekaným koprem. IV Krajíc chleba se potře kryddderfedt (pomazánka ze smaženého husího sádla s drobně nakrájenými jablky, pepřem, bobkovým listem asi tak po 15 -20 minut, potom propasírovaná a nechaná ztuhnout), nahoru se položí plátky sýru a na ty kolečka syrové cibule a kostičky aspiku. Vše se polije trošinkou rumu. V Na krajíc bílého chleba položit tenulinké plátky lososa tak, aby se hodně překrývaly. Vedle ozdobit listem salátu se snítkou kopru. Malou mističku s omáčkou podávat zvlášť. Vše se ozdobí listem salátu a koprem. VI Chléb namazat máslem a položit na něj plátek hovězího masa. Na jednu stranu položit kopeček naložené zeleniny a na druhou kopeček křenu. Doprostřed položit nakrojený plátek rajčete stočený tak, aby stál.

Recept je z kategorií: Obložené chleby

Nahlásit recept

  • 02.05.06 vloženo
  • 6947x zobrazeno

Ingredience

  • Potřebné ingredience pro každý talíř, celkově podle množství osob:
  • I
  • Večeře veterináře(dánská specialita) - Dyrlægens natmad:
  • naložené hovězí, nebo vepřové v soli
  • játrová paštika
  • masová želatina (na 1 l se potřebuje 8.5 dl dobrého hovězího vývaru a 5 lístků, nebo 35g želatiny s 1.5dl madeira, portu, nebo sherry vína)
  • kolečka syrové cibule a kousek zelené petrželky na ozdobu
  • II
  • Filé s remuládou - Fiskefilet med remoulade:
  • rybí filé
  • vejce
  • strouhanka
  • olej + máslo na smažení
  • krajíc žitného chleba
  • remuláda koupená, nebo z labužníka
  • jeden list salátu a měsíček citronu na ozdobu
  • III
  • Rissole:
  • plátky rissole podle receptu z Labužníka
  • sladkokyselá nakládaná okurka
  • posekaný kopr
  • krajíc černého chleba
  • IV
  • Uzrálý sýr - Gammel ost:
  • Chutný, kořeněný uzrálý sýr
  • černý chléb
  • krydderfedt
  • kousky aspiku
  • kroužky cibule
  • rum
  • V
  • Marinovaný loosos s hořčičnou omáčkou - Gravad laks med rævesauce "ZDE":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=7798 :
  • bílý chléb
  • marinovaný losos
  • hořčicová omáčka
  • list salátu a snítka kopru na ozdobu
  • VI
  • Vařené hovězí - Kogt oksebryst:
  • vařené studené hovězí hrudí vcelku nakrájené na plátky
  • krajíc černého chleba
  • máslo na pomazání
  • nastrouhaný křen
  • zelenina naložená v hořčičném nálevu koupené, nebo z Lanužníka
  • plátek rajčete

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dánské pochutiny I - Sexted "Smørrebrød"vhodných pro párty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dánské pochutiny I - Sexted "Smørrebrød"vhodných pro párty

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dánské pochutiny I - Sexted ¨Smørrebrød¨vhodných pr

Milá Babi,
dík za hezký komentář. Já už sem moc nechodím, ale občas se kouknu na nějaké recepty. Ten zvěrolékař je pod číslem 12859 a opsal jsem ho z jednoho norského časopisu o jídle a i fotku jsem odtama okopčil. Recept se jmenuje Noční krajíc zvěrolékaře. Měj se moc hezky a budu se těšit na tvoje další recepty. Hezký pozdrav k vám do hor. Tom. P.S. hehehe to je pravda že se u vás ten sýr nedostane a já dnes dělal gavekurv (dárkový koš) jednomu členovi představenstva k sedmdesátce a jedno střední balení jsem mu tam šoupnul. Někdo to přímo miluje, ale to je mizivé procento. Já to zkoušel párkrát, ale nemůžu to polknout i když to je plné penicilínu.....a tudíž zdravé.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dánské pochutiny I - Tome,

mám mezi nimi nějaké ty přátele…A víš že ten Tvůj veterinářský¨recept nemůžu najít? S tím sýrem máš naprostou pravdu ale nemyslím si že hrozí nebezpečí že se v ČR dostane koupit a proto popisuji náhradu za něj. Fakt je, že Dánové ho jedí… Ke všem těmto receptům mám obrázky v mé kamerce, ale zatím je neumím sama přidat. Děkuji Ti za přečtení receptů a Tvůj komentář, který vždy s radostí přivítám!

Pěkné pozdravy do Bergenu!

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dánské pochutiny I - Sexted ¨Smørrebrød¨vhodných pr

Dánové jsou labužníci poživační a mentalitou jsou hodně podobní Čechům. Rádi jedí bůček a pijí pivo. Jejich sýry se mohou skoro vyrovnat sýrům z Francie a jejich vepřové maso je nedostižné, jelikož ty prasátka leží celý den na čerstvém vzduchu. Tu večeři veterináře jsem sem někam dal i s obrázkem ale s Gammelt sýrem bych brzdil. Není to chutný zrající sýr, ale trupelnatá hmota jen pro silné nátury a hořká jak pelyněk. Proto si jí někteří jedinci polévají sirupem.....

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuře na medu Kuře na medu
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz