Recepty - perlička

Více z Maso ».

Perlička

Recepty s perličkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Perlička a víno  

Častěji než v domácích podmínkách se u nás podává ve vybraných restauracích. Oproti tomu ve Francii nebo Itálii je jejich konzumace velmi oblíbená. Zkuste tedy obměnit klasicky pečené kuře za perličku a budete nadšení. Podávání perličky dodává hostině slavnostní ráz.

 Rady při nákupu

Perličku můžete zakoupit ve vybraných masných prodejnách, u chovatelů nebo i v Makru. Cena u chovatelů bývá vyšší – asi 150 Kč/kg, nicméně kvalita a čerstvost je většinou lepší než v obchodě, zde zakoupíte perličku kolem 130 Kč/kg.

 Využití v kuchyni

Nejvhodnější úpravou je pečení. Perličku můžete nadívat (velmi chutné jsou nádivky ořechové a houbové), upéci klasicky jako kuře/kachnu, případně použít bylinek jako je rozmarýn a šalvěj. Poslední zmiňovaný způsob je typický pro toskánské recepty.

 Skladování

Pro každé maso (tedy i pro perličku) platí, že je dobré jej nezpracovávat ihned po vyjmutí z lednice. Maso je třeba vždy nechat chvilku odpočinout při pokojové teplotě. Pokud byste maso tepelně upravovali v podchlazeném stavu, maso bude vysušenější a chutě se tolik nerozvinou.

 Perlička a víno

Výběr vína se odvíjí od způsobu přípravy pokrmu – lze tedy podávat víno bílé (Müller Thurgau) i červené (Modrý Portugal, Rulandské modré).


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz