Recepty - perlička

Více z Maso ».

Perlička

Recepty s perličkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Perlička a víno  

Častěji než v domácích podmínkách se u nás podává ve vybraných restauracích. Oproti tomu ve Francii nebo Itálii je jejich konzumace velmi oblíbená. Zkuste tedy obměnit klasicky pečené kuře za perličku a budete nadšení. Podávání perličky dodává hostině slavnostní ráz.

 Rady při nákupu

Perličku můžete zakoupit ve vybraných masných prodejnách, u chovatelů nebo i v Makru. Cena u chovatelů bývá vyšší – asi 150 Kč/kg, nicméně kvalita a čerstvost je většinou lepší než v obchodě, zde zakoupíte perličku kolem 130 Kč/kg.

 Využití v kuchyni

Nejvhodnější úpravou je pečení. Perličku můžete nadívat (velmi chutné jsou nádivky ořechové a houbové), upéci klasicky jako kuře/kachnu, případně použít bylinek jako je rozmarýn a šalvěj. Poslední zmiňovaný způsob je typický pro toskánské recepty.

 Skladování

Pro každé maso (tedy i pro perličku) platí, že je dobré jej nezpracovávat ihned po vyjmutí z lednice. Maso je třeba vždy nechat chvilku odpočinout při pokojové teplotě. Pokud byste maso tepelně upravovali v podchlazeném stavu, maso bude vysušenější a chutě se tolik nerozvinou.

 Perlička a víno

Výběr vína se odvíjí od způsobu přípravy pokrmu – lze tedy podávat víno bílé (Müller Thurgau) i červené (Modrý Portugal, Rulandské modré).

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz