Recept Velikonoční vejce *

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Velikonoční vejce *

Postup

1. Korpus připravíme z vajec a cukru, které šleháme ve vodní lázni zhruba 5 minut. Potom vše ještě dalších 10 minut šleháme bez vodní lázně do husté pěny. Do této hladké směsi lehce vmícháme prosátou hladkou mouku. Nakonec pomalu přiléváme olej a opatrně promícháme. 2. Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy ve tvaru vejce (může být případně i kulatá) a pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a uvolníme z formy. Pokud jsme pekli v kulaté formě, skrojíme ji do tvaru vejce. 3. Na náplň uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý pudink (je dobré přidat zarovnanou lžíci hladké mouky), který necháme vychladnout za občasného zamíchání. Potom jej vyšleháme se změklým máslem na hladký krém. Aby se nám krém nesrazil, musí mít pudink i máslo stejnou pokojovou teplotu. 4. Korpus po úplném vychladnutí prokrojíme na tři části. Dva díly potřeme marmeládou a částí krému, položíme je na sebe a celý povrch potřeme krémem, trochu si ho necháme na obarvení. Předem si opražíme dozlatova mandlové lupínky a strany dortu jimi obalíme. 5. Část krému obarvíme červenou a žlutou potravinářskou barvou a ozdobně jej nastříkáme na povrch dortu podle vlastní fantazie. Na dozdobení je možno použít i malé velikonoční bonbóny v podobě veselých vajíček. Extra tip: Velikonoční vajíčko by mělo být pořádně nazdobené. Je velký výběr nejen pestrobarevné zdobící cukrové rýže, ale i nejrůznějších stříbrných a zlatých perliček, se kterými se vaše fantazie může opravdu dosytosti vyřádit. Nezapomeňte, že jíme i očima!

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 11.02.06 vloženo
  • 6589x zobrazeno

Ingredience

  • 6 vajec
  • 140 g cukru krupice
  • 150 g hladké mouky
  • 3 PL oleje
  • tuk na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • Náplň:
  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru krupice
  • (může být zarovnaná lžíce hladké mouky)
  • 1 vanilkový pudink
  • 300 g másla
  • 100 g jahodové nebo malinové marmelády
  • Dohotovení:
  • 100 g mandlí - lupínků
  • potravinářské barvivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční vejce *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz