Recept Perníkové chaloupky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Perníkové chaloupky

Postup

1. Med, cukr a máslo svaříme a necháme vychlad­nout. Přidáme mouku, sůl, koření, kypřicí prášek, jedno vejce, zpracujeme těsto a uložíme na 2 ho­diny do chladu. Troubu předehřejeme na 190 °C. 2. Z těsta vyválíme na pečícím papíru 5 mm silný plát. Na chaloupku vykrojíme 2 strany (10 x 6 cm}, 2 strany (6 x 7 cm}, 2 střešní díly (6,5 x 6 cm) a 9 čtverečků na komín (1 cm). Všechny díly potřeme vejcem rozšlehaným v mléce. Pečeme 12 -15 min. 3. Z bílku a cukru ušleháme sníh. Z poloviny sně­hu a cukrových kostek postavíme 4 pilíře. 4. Všechny obvodové zdí postavíme kolem pilířů, položíme střechu. Ze zbývajícího sněhu nakreslíme okna, dveře a tašky.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 27.11.02 vloženo
  • 9018x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Ingredience

  • pečení cca 15 min.
  • 1 chaloupka 1160 kcal, 17 g bílkovin, 22 g tuků, 216 g sacharidů
  • 3 chaloupky:
  • 175 g medu
  • 70 g cukru
  • 70 g másla
  • 350 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 balíček perníkového ­koření
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 1 bílek
  • 250 g moučkového cukru
  • kostkový cukr
  • stříbrné perličky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perníkové chaloupky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz