Recept Sladký beránek s citronovou polevou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sladký beránek s citronovou polevou

Postup

1. Z pečivové směsi, 100 g změklého másla, vajec a 100 ml vody vypracujeme těsto. Vmícháme kakao a 1 lžíci vody. Troubu předehřejeme na 175 °C. 2. Formu na beránka (asi 13 x 16 cm) vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme 2/3 těsta. (1/3 těsta můžeme upéct pro dekoraci.) Beránka pečeme na spodní příčce trouby asi 50 minut. Necháme čás­tečně vychladnout, vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout. 3. Polevu smícháme se 40 g rozpuštěného másla a 2 lžícemi horké vody a potřeme jí beránka. Smícháme kokosové vločky a čokoládové lístky a ce­lého beránka jimi posypeme. Místo očí můžeme při­lepit polevou 2 cukrářské perličky. Tip: Na bílého beránka vynecháme kakao.

Recept je z kategorií: Beránci

Nahlásit recept

  • 19.04.03 vloženo
  • 7500x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Ingredience

  • 1 kousek asi 350 kcal, 6 g bílkovin, 20 g tuků, 31 g sacharidů
  • 1 balíček pečivové směsi na citronový koláč (např. Dr. Oetker)
  • 140 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce strouhanky
  • 100 g ko­kosových vloček
  • 50 g čokoládových lístků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladký beránek s citronovou polevou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz