Recept Zmrzlinový klaun

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zmrzlinový klaun

Postup

Na dezertní talířek položíme po jedné papírové formičce. Do každé formičky vložíme 1 kopeček zmrzliny a na něj nasadíme oplatkový kornout jako klobouček. Barevné čokoládové bonbony (*čočky, lentilky, smarties*) nám poslouží jako oči, nos, ústa a uši. Zmrzlinový dezert ihned podáváme. *Rada:* Obličej klauna lze ztvárnit i pomocí jiných cukrovinek. Místo očí můžeme použít například cukrové perličky nebo kytičky. Vlasy můžeme vytvořit z čokolády, a to tak, že čokoládu rozpustíme, trochu vychladíme, naplníme jí mikrotenový sáček (*alufix*), odstřihneme růžek a čokoládu nastříkáme na zmrzlinu. Z ovocné polevy můžeme vytvořit ústa a špičku "kloboučku" ozdobit bonbonem nebo ovocem. *1 porce: 3 g bílkovin, 9 g tuků, 13 g sacharidů.* Čerpáno z Nejlepších receptů - Katka speciál (7/2000)

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 27.09.04 vloženo
  • 4156x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kopečky vanilkové zmrzliny
  • 2 kopečky čokoládové zmrzliny
  • 4 oplatkové kornouty
  • různobarevné lentilky na ozdobu
  • popřípadě čokoládová a ovocná poleva;
  • *Kromě toho:*
  • 4 papírové formičky (*větší košíčky*) - nejsou nutné, stačí i pouhý dezertní talířek :-)).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zmrzlinový klaun

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz