Recept Kuře/perlička na houbách - Pintade aux Champignons de bois

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V misce smíchat smetanu, máslo, 3 lžíce koňaku se solí a pepřem. Vložit směs do perličky a tu zchladit v chladničce do druhého dne. Předehřát troubu na 190°C. Perličku potřít lžící oleje a posolit i popepřit ji. Nahoru rozložit plátky slaniny, hlavně na prsíčka a stehýnka. Vložit ji do ne moc velkého pekáčku a dokola rozložit lanýžové kousky. Přikrytou dát do trouby a 30 minut péct. Potom perličku zalít 125 ml vývaru a vrátit na dalších 20 minut do trouby. Mezi tím očistit a na tlusté plátky nakrájet houby. Rozehřát 1 lžíci oleje na pánvi a po 10 minut na něm osmažit houby tak, aby všechna jejich tekutina se vypařila. Přidat šalotky, česnek posekanou petrželku, sůl a pepř a vše smažit dalších 5 minut. Vyjmout perličku z trouby, na malém šufánku zahřát zbytek koňaku, polít jim perličku a flambé. Dokola rozložit připravené houby a nepřikrytý pekáč znovu vrátit asi na 15 minut do trouby. Na nahřátou servírovací mísu položit perličku s houbami ozdobenou petrželkou a nechat ji chvíli odpočinout. Mezi tím do pekáče postaveném na prudkém ohni nalít víno a to zredukovat na polovinu. Vzniklou přírodní šťávou zalít perličku a ihned vše podávat.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 03.01.07 vloženo
  • 6669x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře, nebo perlička připravená pro kuchyňskou úpravu
  • 3 lžíce změklého másla
  • 3 lžíce 35% smetany
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 lžíce koňaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky slaniny
  • 2.5 g odřezků z lanýžů, nebo lanýžový olej (nemusí být)
  • 125 ml kuřecího vývaru
  • 600 g lesních hub, jako jsou hřiby a lišky (nemáte-li, potom na př. portabello, hlíva, shitake, cremini, atd. z obchodu)
  • 2 hnědé šalotky na jemno posekané
  • 2 stroužky česneku na jemno posekaného
  • několik stonků plocholisté petrželky + nějakou na ozdobu
  • 2 dl suchého bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře/perlička na houbách - Pintade aux Champignons de bois

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře/perlička na houbách - buraci,

;o) to slovo mi ujelo…Pocházím z Brna a Jeseník je pro mě úplně novou lokací! Děkuji Ti za přečtení receptu, který jsem vyzkoušela i na bažanta a bylo to výborné, nevysušené.

Zdraví,

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuře/perlička na houbách - babi

Babi, opet moc pekny recept, mam pocit, ze uz vim na mesic dopredu, co budu varit a ani nevim, jestli to vsechno stihnu:-) V receptu je pouzit krasny libozvucny vyraz sufanek, ja ho znam od sveho tchana, ktery pochazi z Vitkova (oblast Nizkeho Jeseniku), ale asi bude sufanek rozsirenejsi, nez jsem se domnivala (dlouho jsem si dokonce myslela, ze se jedna o vyraz vyslovene rodinny:-).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz