Recept Kuře/perlička na houbách - Pintade aux Champignons de bois

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V misce smíchat smetanu, máslo, 3 lžíce koňaku se solí a pepřem. Vložit směs do perličky a tu zchladit v chladničce do druhého dne. Předehřát troubu na 190°C. Perličku potřít lžící oleje a posolit i popepřit ji. Nahoru rozložit plátky slaniny, hlavně na prsíčka a stehýnka. Vložit ji do ne moc velkého pekáčku a dokola rozložit lanýžové kousky. Přikrytou dát do trouby a 30 minut péct. Potom perličku zalít 125 ml vývaru a vrátit na dalších 20 minut do trouby. Mezi tím očistit a na tlusté plátky nakrájet houby. Rozehřát 1 lžíci oleje na pánvi a po 10 minut na něm osmažit houby tak, aby všechna jejich tekutina se vypařila. Přidat šalotky, česnek posekanou petrželku, sůl a pepř a vše smažit dalších 5 minut. Vyjmout perličku z trouby, na malém šufánku zahřát zbytek koňaku, polít jim perličku a flambé. Dokola rozložit připravené houby a nepřikrytý pekáč znovu vrátit asi na 15 minut do trouby. Na nahřátou servírovací mísu položit perličku s houbami ozdobenou petrželkou a nechat ji chvíli odpočinout. Mezi tím do pekáče postaveném na prudkém ohni nalít víno a to zredukovat na polovinu. Vzniklou přírodní šťávou zalít perličku a ihned vše podávat.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 03.01.07 vloženo
  • 7850x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře, nebo perlička připravená pro kuchyňskou úpravu
  • 3 lžíce změklého másla
  • 3 lžíce 35% smetany
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 lžíce koňaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky slaniny
  • 2.5 g odřezků z lanýžů, nebo lanýžový olej (nemusí být)
  • 125 ml kuřecího vývaru
  • 600 g lesních hub, jako jsou hřiby a lišky (nemáte-li, potom na př. portabello, hlíva, shitake, cremini, atd. z obchodu)
  • 2 hnědé šalotky na jemno posekané
  • 2 stroužky česneku na jemno posekaného
  • několik stonků plocholisté petrželky + nějakou na ozdobu
  • 2 dl suchého bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře/perlička na houbách - Pintade aux Champignons de bois

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře/perlička na houbách - Pintade aux Champignons de bois

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře/perlička na houbách - buraci,

;o) to slovo mi ujelo…Pocházím z Brna a Jeseník je pro mě úplně novou lokací! Děkuji Ti za přečtení receptu, který jsem vyzkoušela i na bažanta a bylo to výborné, nevysušené.

Zdraví,

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře/perlička na houbách - babi

Babi, opet moc pekny recept, mam pocit, ze uz vim na mesic dopredu, co budu varit a ani nevim, jestli to vsechno stihnu:-) V receptu je pouzit krasny libozvucny vyraz sufanek, ja ho znam od sveho tchana, ktery pochazi z Vitkova (oblast Nizkeho Jeseniku), ale asi bude sufanek rozsirenejsi, nez jsem se domnivala (dlouho jsem si dokonce myslela, ze se jedna o vyraz vyslovene rodinny:-).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz