Recepty - maizena

Maizena známe také jako: kukuřičný škrob

Recepty s maizenou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Víno a maizena  

Maizena je kukuřičný škrob, který se získává zpracováním zrna kukuřice. Používá se převážně pro zahušťování. Kvůli bílkovinné složce může dráždit alergiky. Celiaci však maizenu konzumovat mohou.

 Rady při nákupu

Kukuřičný škrob bychom mohli zaměnit s jiným modifikovaným škrobem, např. bramborovým nebo pšeničným, ječmenným a ovesným. Orientujte se tedy podle názvu maizena.

 Využití v kuchyni

Kukuřičný škrob se v kuchyni používá nejčastěji k zahuštění polévek a nejrůznějších šťáv, ať už masových nebo ovocných. Zjemńuje koláče, dorty a náplně do nich. Za hřích určitě stojí skořicové pastilky. Kukuřičný škrob se podílí na vzniku kukuřičného těstíčka, zkuste párky v kukuřičném těstíčku, takzvané Corndogs.

 Skladování

Stačí, když maizena bude v suchu a nedostane se do ní vlhkost, která by narušila jeho strukturu a vlastnosti. Pozor na potravinové moly, maizena jim chutná.

 Víno a maizena

Kukuřičný škrob si v přípravě pokrmů rozumí s portským vínem. Přesný výběr však záleží na pokrmu, kterého je součástí.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz