Recepty - maizena

Maizena známe také jako: kukuřičný škrob

Recepty s maizenou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Víno a maizena  

Maizena je kukuřičný škrob, který se získává zpracováním zrna kukuřice. Používá se převážně pro zahušťování. Kvůli bílkovinné složce může dráždit alergiky. Celiaci však maizenu konzumovat mohou.

 Rady při nákupu

Kukuřičný škrob bychom mohli zaměnit s jiným modifikovaným škrobem, např. bramborovým nebo pšeničným, ječmenným a ovesným. Orientujte se tedy podle názvu maizena.

 Využití v kuchyni

Kukuřičný škrob se v kuchyni používá nejčastěji k zahuštění polévek a nejrůznějších šťáv, ať už masových nebo ovocných. Zjemńuje koláče, dorty a náplně do nich. Za hřích určitě stojí skořicové pastilky. Kukuřičný škrob se podílí na vzniku kukuřičného těstíčka, zkuste párky v kukuřičném těstíčku, takzvané Corndogs.

 Skladování

Stačí, když maizena bude v suchu a nedostane se do ní vlhkost, která by narušila jeho strukturu a vlastnosti. Pozor na potravinové moly, maizena jim chutná.

 Víno a maizena

Kukuřičný škrob si v přípravě pokrmů rozumí s portským vínem. Přesný výběr však záleží na pokrmu, kterého je součástí.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz