Recept Coeur a la creme - krémová srdce (nepečená)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Coeur a la creme - krémová srdce (nepečená)

Postup

Na tento desert se pořebují specielní porcelánové formičky s dírkovaným dnem, anebo plechová vypichovátka na cukroví ve tvaru srdce asi 8-10cm velká (jak vidíte na obrázku).

Vyložit 6-8 formiček, nebo vypichovátek mušelínem/kalikem. V míse našlehat změklý sýr do hladka. Přidat kyselou smetanu, vanilku a cukr a opět vše našlehat do hladka.

Ve velké míse vytřené citronem, pomalu našlehat sníh z bílků to pěny, zvýšit rychlost a našlehat sníh do tuhých kopečků.

Našlehat lžici sněhu do sýrové směsi na její nadlehčení a potom dovnitř lehce vložit zbytek bílků.

Pomocí lžíce naplnit připravené formičky, uhladit jejich povrch a přendat je na malý plech s okrajem, který zachytí tekutinu ze sýru, přikrýt ho mikrotenovým filmem a vložit do chladničky do druhého dne.

Omáčka.
Rozkrojit mučenky napůl a malou lžičkou vyškrábat jejich dužinu do malého kastrolku. Přidat rozmíchanou maizenu ve vodě, pomerančovou šťávu, cukr a přivéct vše do varu. Dusit za stálého míchání na pomalém ohni asi 2-3min. až omáčka zhoustne. Sundat z ohně, propasírovat do malého džbánku a zamícht dovnitř likér, chcete-li.

Vyklopit sýr z formiček na individuální talířky a odstranit mušelín. Nalít dokola omáčku a vše ozdobit ovocem, chcete-li.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 18.01.04 vloženo
  • 5641x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 225g žervé sýru, nebo jiného krémového, pokud možno neslaného
  • 250ml kyselé smetany
  • 5ml vanilkového extraktu, nebo vanilkového cukru
  • 3 lžíce jemného krystalového cukru
  • 2 bílky
  • ovoce na ozdobu (nemusí být)
  • Ovocná omáčka:
  • 6 uzrálých mučenek jedlých, nebo maliny (i zmražené)
  • 1 lžička maizeny + 1 lžička vody
  • 4 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
  • 2-3 lžíce cukru, nebo podle chuti
  • 1-2 lžíce pomerančového, nebo jiného ovocného likéru (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Coeur a la creme - krémová srdce (nepečená)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz