Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Na tento desert se pořebují specielní porcelánové formičky s dírkovaným dnem, anebo plechová vypichovátka na cukroví ve tvaru srdce asi 8-10cm velká (jak vidíte na obrázku).
Vyložit 6-8 formiček, nebo vypichovátek mušelínem/kalikem. V míse našlehat změklý sýr do hladka. Přidat kyselou smetanu, vanilku a cukr a opět vše našlehat do hladka.
Ve velké míse vytřené citronem, pomalu našlehat sníh z bílků to pěny, zvýšit rychlost a našlehat sníh do tuhých kopečků.
Našlehat lžici sněhu do sýrové směsi na její nadlehčení a potom dovnitř lehce vložit zbytek bílků.
Pomocí lžíce naplnit připravené formičky, uhladit jejich povrch a přendat je na malý plech s okrajem, který zachytí tekutinu ze sýru, přikrýt ho mikrotenovým filmem a vložit do chladničky do druhého dne.
Omáčka.
Rozkrojit mučenky napůl a malou lžičkou vyškrábat jejich dužinu do
malého kastrolku. Přidat rozmíchanou maizenu ve vodě, pomerančovou
šťávu, cukr a přivéct vše do varu. Dusit za stálého
míchání na pomalém ohni asi 2-3min. až omáčka zhoustne. Sundat z ohně,
propasírovat do malého džbánku a zamícht dovnitř likér, chcete-li.
Vyklopit sýr z formiček na individuální talířky a odstranit mušelín. Nalít dokola omáčku a vše ozdobit ovocem, chcete-li.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění