Recept Krůtí prsa plněná jablkovou nádivkou s brusinkovou omáčkou a petrželový

renard Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dvě jablka zbavíme jádřince a na hrubém struhadle nastouháme i se slupkou. Přidáme 2 PL brusinkové zavařeniny, 1 třetinu brusinek, postrouhanou citronovou kůru a zázvor, trochu skořice, střítku chleba a mandle (trochu si jich ponecháme na ozdobení). Malinko osolíme a vše rukou promícháme. Je-li nádivka příliš vlhká, redukujeme ji strouhankou. Krůtí prsa nakrojíme tak, abychom z nich mohli vytvořit naklepáním dva co možná velké, avšak nepoškozené pláty. Osolíme, lehce opepříme. Doprostřed naklademe nádivku, okraje plátů přes ni přeložíme a pečlivě srolujeme, aby při pečení neunikala. Je-li třeba, vypomůžeme si jehlou, nebo párátkem. Povrch vzniklých rolád osolíme a opepříme. Pečeme na pánvi do zlatova přikryté alobalem a samozřejmě obracíme. Na další pánvi nebo v kastrolu dusíme zbytek brusinek v červeném víně. Změklé, pokud tekutiny příliš ubylo, podlijeme trochou horké vody, přidáme zbylou zavařeninu, špetku skořice, špetku soli, med. Promícháme a zahustíme maizenou rozpuštěnou v troše studené vody. Už jen chvíli povaříme. Brambory předem uvařené ve slupce rozkrojíme podélně na čtvrtky. Někdo oloupané, někdo rád i se slupkou, zejména jsou-li to nové brambory. Na pánvi rozpustíme máslo a do pěnícího vhodíme nasekanou petrželku. Chvíli restujeme, pak přidáme brambory, dle chuti přisolíme a prohřejeme. Je dobré brambory jen prohazovat, nikoli příliš intenzivně míchat. Na talíř naklademe brambory konci k sobě, aby vytvořily hvězdu. Na ně naaranžujeme krůtí rolky přektojené na tři až čtyři špalíčky a zalejeme brusinkovou omáčkou. Posypeme mandlemi. Zdobíme plátky jádřince zbaveného jablka a snítkou petrželky.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 23.02.06 vloženo
  • 4874x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 - 90 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • - 400 g krůtích prsou
  • - tři jablka (vhodná jsou pevná a šťavnatá, nikoli moučná)
  • - cca 2 PL strouhanky
  • - 50 g oloupaných a pokrájených mandlí
  • - na malé kostičky pokrájená střítka z 1 silnějšího plátku tmavého chleba
  • - citronová kůra
  • - 1 PL strouhaného čerstvého zázvoru
  • - 500 g čerstvých, případně 300 g sušených brusinek
  • - sůl, pepř
  • - 4 až 5 PL brusinkové zavařeniny
  • - 250 cl suchého červeného vína
  • - 2 PL medu
  • - 1 ČL maizeny
  • - 1 velká hrst nakrájené zelené petrželky
  • - 30 g másla
  • - špetka skořice
  • - olivový olej
  • - brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůtí prsa plněná jablkovou nádivkou s brusinkovou omáčkou a petrželový

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krůtí prsa plněná jablkovou nádivkou s brusinkovou omáčkou a petrželový

jitkap
115 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krůtí prsa plněná jablkovou nádivkou s brusinkovou omáčkou a

Včera jsem se dala inspirovat receptem na plněná krůtí prsa. S malými obměnami surovin jsem vtvořila výborný slavnostní oběd a sklidila pochvalu strávníků. Každou porci masa jsem nejdřív obložila tenoučkým plátkem anglické slaniny. Do nádivky jsem místo mandlí přidala vlašské ořechy a cca 5 dkg nastrouhané Nivy, omáčku jsem zalila smetanou na vaření s přídavkem opět cca 5 dkg Nivy.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz