Recept Drůbeží játra v zelených nudlích

mirrousek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Játra omyjeme,osušíme a pokrájíme na malé kousky.Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a slaninu na malé kostičky.Nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu.Mezitím na pánvi opečeme ze všech stran kousky jater.Potom je teprve osolíme a opepříme(jinak by ztvrdly).Vyjmeme je z pánve a odložíme na teplé místo.Vyškvaříme slaninu a necháme v ní zesklovatět cibuli.Rajčata scedíme,rozkrájíme na kousky a přidáme k cibuli.Okořeníme majoránkou a povaříme na mírném ohni asi 5 minut.Vzniklou omáčku zahustíme maizenou rozmíchanou v e šlehačce.Vložíme podušená játra a povaříme asi 3 minuty.Podle chuti okořeníme.Játra upravíme na talíře,přidáme vařené nudle a ozdobíme snítkami čerstvé majoránky.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 23.10.03 vloženo
  • 4592x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g drůbežích jater
  • 50 g slaniny
  • 1cibule
  • 500 g širokých zelených nudlí
  • 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku
  • 850 g loupanných sterilovaných rajčat
  • 100 ml šlehačky
  • 2 lžíce maizeny
  • sušenou a čerstvou majoránku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drůbeží játra v zelených nudlích

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz