Recepty - tagliatelle

Původ tagliatellí: Itálie

Recepty s tagliatellemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Tagliatelle a víno  

Tagliatelle jsou dlouhé ploché těstoviny, původem z Itálie, konkrétně z regionu Emilia Romagna. Jedná se o vaječné nudle, které jsou nařezané na poměrně široké pásky porézní struktury. Mají nažloutlou barvu, ale barví se také špenátem do zelena nebo pudrem z červené řepy do červena.

 Rady při nákupu

Tagliatelle koupíte v obchodě s potravinami s rozšířeným sortimentem těstovin. Zaměnit by je člověk mohl s fettuccini nebo bavetti - mají podobný tvar, ale jsou tenčí. U nás je tento druh těstovin k dostání v sušené podobě, v Itálii i čerstvé. Orientujte se zejména informacemi na obalu a vyberete vždy správně.

 Využití v kuchyni

Vaří se v osolené vodě, uvařené se scedí a opláchnou studenou vodou. Tradiční tagliatelle se servírují s boloňskou omáčkou, ale není to pravidlo. Podávají se rovněž s hovězím nebo vepřovým masem, restovanou či dušenou zeleninou a hříbky. Kadeřavost těchto nudlí oceníte zejména v luxusních pokrmech italského typu, jako jsou například tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou, nebo ve špenátové verzi jako tagliatelle se špenátem.

 Skladování

Nezpracované tagliatelle se skladují v suchu, maximální vlhkost vzduchu by neměla překročit 70%.

 Tagliatelle a víno

Skvěle chutnají s omáčkami na bílém i červeném víně.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz