Recepty - tagliatelle

Původ tagliatellí: Itálie

Recepty s tagliatellemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Tagliatelle a víno  

Tagliatelle jsou dlouhé ploché těstoviny, původem z Itálie, konkrétně z regionu Emilia Romagna. Jedná se o vaječné nudle, které jsou nařezané na poměrně široké pásky porézní struktury. Mají nažloutlou barvu, ale barví se také špenátem do zelena nebo pudrem z červené řepy do červena.

 Rady při nákupu

Tagliatelle koupíte v obchodě s potravinami s rozšířeným sortimentem těstovin. Zaměnit by je člověk mohl s fettuccini nebo bavetti - mají podobný tvar, ale jsou tenčí. U nás je tento druh těstovin k dostání v sušené podobě, v Itálii i čerstvé. Orientujte se zejména informacemi na obalu a vyberete vždy správně.

 Využití v kuchyni

Vaří se v osolené vodě, uvařené se scedí a opláchnou studenou vodou. Tradiční tagliatelle se servírují s boloňskou omáčkou, ale není to pravidlo. Podávají se rovněž s hovězím nebo vepřovým masem, restovanou či dušenou zeleninou a hříbky. Kadeřavost těchto nudlí oceníte zejména v luxusních pokrmech italského typu, jako jsou například tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou, nebo ve špenátové verzi jako tagliatelle se špenátem.

 Skladování

Nezpracované tagliatelle se skladují v suchu, maximální vlhkost vzduchu by neměla překročit 70%.

 Tagliatelle a víno

Skvěle chutnají s omáčkami na bílém i červeném víně.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz