Recept Absolutní labužnické nudle

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Absolutní labužnické nudle

Postup

Rozpustit máslo na středně nízkém ohni, přidat česnek a nechat ho zpěnit do bublinek a až se separuje a mírně zhnědne. Mezi tím uvařit těstoviny ve velkém množství vařící osolené vody do ¨al dente¨. Slít je a vrátit do hrnce. Přidat zhnědlé máslo a Parmezán. Osolit a opepřit a lehce promíchat. Těstoviny rozdělit na nahřáté talíře a přinést je ke stolu. Pomocí speciálního krouhátka na lanýže, na zeleninu, nebo mandolíny nakrájet lanýže na tenulinké plátečky nahoru nudlí. TIP : Když nejsou po ruce čerstvé lanýže, tak lze použít lanýže z konzervy naložené v nálevu (doslechla sem se, že jsou k dostání v Macru). Vzhledem k výstřednosti receptu, nešetřite Parmazánem a použijte Parmigiano Reggiano pro tu nejlepší chuť.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 15.02.04 vloženo
  • 36709x zobrazeno

Ingredience

  • 4 porce jako předkrm
  • 9 lžic másla
  • 1 stroužek česneku
  • 260g čerstvých Tagliatelle, nebo podobných plochých těstovin
  • 2/3 hrnku nastrouhaného Parmazánu
  • sůl a černý pepř
  • 1 malý lanýž z Norcie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Absolutní labužnické nudle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Wolfg
584 příspěvků 16.12.09 06:08
Re: Absolutní labužnické nudle. Anickav

Prajem vela sily, na tie domáce rezance. Slovenčina mi chýbala, vďaka

anickav
2904 příspěvků 16.12.09 05:56
Re: Absolutní labužnické,

Wolfíčku, ja si neviem predstaviť, že by som si obchodné cestoviny posypala makom alebo tvarohom, alebo robila z nich granatír…ale asi som stará škola, takže pravidelne chytám válek do ruky…mám aj strojček, ale akosi mi neprirástol k srdcu…
Pekný večer a pekné sny!

Wolfg
584 příspěvků 16.12.09 05:49
Re: Absolutní labužnické nudle. Jen pro Cookie123

Ještě se neznáme, proto nevíš, že se neurážím. Vnímám tu všechny, jako lepší než já. Obohacujete mě.
Recepty, které tu jsou, daleko předčí kuchařky v knihkupectvích. Ale o ty jde až ve druhé řadě. V té první jsou vaše povídání. Přímo je hltám a přitom mě napadá, že jste z jednoho nemalého města, v němž bych rád žil.
Koňak lze dělat jedním způsobem a všechno ostatní, koňakem nazvat nelze. U pokrmů to bývá jinak. A v tom je nádhera rozmanitosti. Moji předkové pocházeli z Lotyšska, prošli Evropou a zakotvili v Čechách. McSrágora, tenkrát, nebyl, proto museli připravovat pokrmy. Z každé země vzali cosi. Pokusím se, zda se po nich ještě něco najde.
To proklínané rizoto přivezl praděda z Itálie, určitě před rokem 1886. Kde k němu přišel, se nedovím. Od té doby se připravuje stejně a doufám, že i stejně chutná. Tuším dnes, mě dojala drobenka z brambor a mouky, v pekáčku z dětství. Já tomu rozumím a budu se rvát za to, že právě tohle je dobrý recept

sveva
751 příspěvků 16.12.09 04:38
Re: Absolutní labužnické nudle.

Lanýž spíše voní a to pořádně, potom přijde chuť. Ale já mluvím o bílém piemontském, Babi použila černý toskánský, také dobrý. Jen ten česnek v čas odstranit a podle foto bych řekla, že je tam špetka šafránu. A je to nóbl recept.
Zdravím.

cookie123
253 příspěvků 16.12.09 04:09
Re: Absolutní labužnické nudle- Wolfíčku

Teď se prosím neuraž. Je to přesně tak, čím méně surovin, tím jídlo bývá lepší. Proto mě udivil Tvůj podivný recept na „italské rissoto“. Hihi
Jsem ze Zlína (původem), moje babička dělala domácí těstoviny a teď v tom pokračuje ségra. :)))

Wolfg
584 příspěvků 16.12.09 02:54
Re: Absolutní labužnické nudle.

Netuším, jak chutná lanýž a zřejmě dovede dát pokrmům nenahraditelnou chuť. Recept mě zaujal svojí jednoduchostí. Čím méně složek, tím přesnější základní šmak. Asi voňavé, přepuštěné máslo vykouzlilo vzpomínku. Nevybledla ani mnoha léty. Domácí široké nudle přelité zhnědlým máslem a zasypané čedarem nebo parmazánem. Al dente, tenkrát, nikdo neznal, zato doma válené nudle jsou sci-fi dneška

cookie123
253 příspěvků 16.12.09 02:36
Re: Absolutní labužnické nudle.

Super. Díky Babi i journeymanovi za doplňující info. Šup do oblíbených

journeyman
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Absolutní labužnické nudle.

Lanýže lze koupit v Makru, ale Bohužel, jsou to čínské lanýže, což jest jiná odrůda a rozhodně nesplňuje základní labužnické nároky :) Proto jsou tak levné 100gr/199,–Kč. Na sklenici píší, že je to černý lanýž, ale každý ví, že černý lanýž je v řezu tmavý a ne světlý! Toto je jakási odrůda lanýže letního, název již nepamatuji, ale kvalitou je to úplně jinde! Nejlepší chorvatské lanýže koupíte i u nás v česku na http://www.labuznik.net , kde je i mnoho receptů,
tak pa

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz