Recept Tagliatelle s mušlemi

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tagliatelle s mušlemi

Postup

1. Mrkev a celer očistíme a pokrájíme na kostky. Šalotky a česnek posekáme. feferonku rozpůlíme, vyřízneme semeník a lusk posekáme. Mušle omyje­me a otevřené exempláře vyhodíme. 2. Na rozehřátém oleji zesklovatíme šalotku a česnek. Přidáme mrkev a celer a opékáme asi 3 min. Přilijeme víno, přidáme mušle, osolíme a opepříme. Vaříme pod poklicí, dokud se mušle neotevřou, stále neotevřené mušle odstraníme. Přidáme bylinky a nezakryté ještě asi 15 min. povaříme. 3. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s mušlemi. Můžeme ozdobit bazal­kou a okamžitě podáváme.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 12.03.04 vloženo
  • 3481x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 830 kcal, 3470 kJ, 46 g bílkovin, 35 g tuků, 72 g sacharidů
  • 1 mrkev
  • 60 g řapíkatého celeru
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená feferonka
  • 1,2 kg čerstvých mušlí
  • 125 ml olivového oleje
  • 250 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • po 1 lžíci posekané bazalky a meduňky
  • 400 g tagliatelle (ploché široké nudle)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tagliatelle s mušlemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz