Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Luštěniny a přílohy ».
Recepty s ravioli Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Ravioli a víno
Ravioli jsou plněné těstoviny, které mají obvykle čtvercový tvar. Neexistuje pravidlo pro jejich přesnou podobu, a tak se lze setkat i s různými tvary a především různými náplněmi. Pocházejí, stejně tak jako většina těstovin, z Itálie.
Ravioli můžete koupit v běžných i specializovaných obchodech. U plněných dávejte pozor na složení náplně. Lze je vyrobit i doma, v takovém případě k tomu postačí 1 kg hladké mouky, 6 vajec, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli a 3 lžíce tekutého másla. Speciální vykrajovátko na ravioli vám značně usnadní práci.
Nejčastěji se podávají s omáčkami nebo dresingem. Lze je posypat kořením, sýrem a nakrájet k nim čerstvou zeleninu. Kombinace s dalšími přísadami koresponduje především podle náplně. Obzvláště chutnají ravioli se špenátovou náplní, ravioli v rajčatové omáčce s bylinkami nebo zeleninové ravioli.
Příslušné ingredience pro přípravu domácích ravioli skladujeme podle jejich charakteru. Již hotové ravioli uložíme do lednice, ovšem nejlepší je ihned připravit a konzumovat. Pokud nespotřebujete nepřipravené ravioli, skladujte je v uzavřené dóze v chladu a suchu. Dají se i zamrazit.
Ravioli se zeleninou se snoubí s bílým vínem. Naopak červené víno lze podávat, pokud jsou ravioli s rajčaty nebo masem.