Recepty - ravioli

Původ ravioli: Itálie

Recepty s ravioli  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Ravioli a víno  

Ravioli jsou plněné těstoviny, které mají obvykle čtvercový tvar. Neexistuje pravidlo pro jejich přesnou podobu, a tak se lze setkat i s různými tvary a především různými náplněmi. Pocházejí, stejně tak jako většina těstovin, z Itálie.

 Rady při nákupu

Ravioli můžete koupit v běžných i specializovaných obchodech. U plněných dávejte pozor na složení náplně. Lze je vyrobit i doma, v takovém případě k tomu postačí 1 kg hladké mouky, 6 vajec, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli a 3 lžíce tekutého másla. Speciální vykrajovátko na ravioli vám značně usnadní práci.

 Využití v kuchyni

Nejčastěji se podávají s omáčkami nebo dresingem. Lze je posypat kořením, sýrem a nakrájet k nim čerstvou zeleninu. Kombinace s dalšími přísadami koresponduje především podle náplně. Obzvláště chutnají ravioli se špenátovou náplní, ravioli v rajčatové omáčce s bylinkami nebo zeleninové ravioli.

 Skladování

Příslušné ingredience pro přípravu domácích ravioli skladujeme podle jejich charakteru. Již hotové ravioli uložíme do lednice, ovšem nejlepší je ihned připravit a konzumovat. Pokud nespotřebujete nepřipravené ravioli, skladujte je v uzavřené dóze v chladu a suchu. Dají se i zamrazit.

 Ravioli a víno

Ravioli se zeleninou se snoubí s bílým vínem. Naopak červené víno lze podávat, pokud jsou ravioli s rajčaty nebo masem.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz