Recepty - ravioli

Původ ravioli: Itálie

Recepty s ravioli  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Ravioli a víno  

Ravioli jsou plněné těstoviny, které mají obvykle čtvercový tvar. Neexistuje pravidlo pro jejich přesnou podobu, a tak se lze setkat i s různými tvary a především různými náplněmi. Pocházejí, stejně tak jako většina těstovin, z Itálie.

 Rady při nákupu

Ravioli můžete koupit v běžných i specializovaných obchodech. U plněných dávejte pozor na složení náplně. Lze je vyrobit i doma, v takovém případě k tomu postačí 1 kg hladké mouky, 6 vajec, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli a 3 lžíce tekutého másla. Speciální vykrajovátko na ravioli vám značně usnadní práci.

 Využití v kuchyni

Nejčastěji se podávají s omáčkami nebo dresingem. Lze je posypat kořením, sýrem a nakrájet k nim čerstvou zeleninu. Kombinace s dalšími přísadami koresponduje především podle náplně. Obzvláště chutnají ravioli se špenátovou náplní, ravioli v rajčatové omáčce s bylinkami nebo zeleninové ravioli.

 Skladování

Příslušné ingredience pro přípravu domácích ravioli skladujeme podle jejich charakteru. Již hotové ravioli uložíme do lednice, ovšem nejlepší je ihned připravit a konzumovat. Pokud nespotřebujete nepřipravené ravioli, skladujte je v uzavřené dóze v chladu a suchu. Dají se i zamrazit.

 Ravioli a víno

Ravioli se zeleninou se snoubí s bílým vínem. Naopak červené víno lze podávat, pokud jsou ravioli s rajčaty nebo masem.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz