Recept Girasoli gorgonzola e noci Veg

birkana Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Girasoli gorgonzola e noci

Úvod

"**Těstovinové slunečnice plněné sýrem a ořechy** .{color:green}" Nechala jsem se inspirovat komerčně vyráběnými čerstvými italskými plněnými těstovinami. Vykrajovací udělátko mi podle mého návrhu vyrobil můj šikula, "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31733.jpg ale úplně stejnou službu vykoná jakékoli obyčejné kulaté vykrajovátko se zvlněným okrajem. A kdo by neměl ani to vykrajovátko, se stejnou náplní může udělat ravioli nebo třeba pelmeně. Na chuti se nic nezmění :idea: :kytka: . Zkoušela jsem místo gorgonzoly pecorino. Také nám chutnalo. „Slunečnice“ mají výraznou chuť, uvařené je stačí jen omastit olejem, ve kterém se krátce osmaží česnek, příp. kousek feferonky. Navrch ještě hoblinky sýra Grana Padano nebo Parmazánu; snítka drobnolisté bazalky a víc opravdu není třeba. Poměr těsta a náplně počítám 1 : 1. Mám raději, když zbude náplň, než těsto :idea: . Z té zbylé náplně dělám knedlíčky do polévky, jen přidám ještě sýr navíc, vejce a strouhanku.

Postup

Náplň připravíme smícháním spařených a posekaných listů špenátu, ořechů a sýra. Okořeníme strouhnutím muškátového oříšku a konzistenci upravíme přídavkem smetany. Měla by být plasticky tvárná, ne příliš vlhká. "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31730.jpg Další postup je již jednoduchý: "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31741.jpg "xxxxxx .{color:white}" "*rozválet těsto* .{color:navy}" "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/71737.jpg "xxxxxx .{color:white}" "*naznačit tvar* .{color:navy}" "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/71736.jpg "xxxxxx .{color:white}" "*umístit náplň* .{color:navy}" "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31731.jpg "xxxxxx .{color:white}" "*potřít bílkem* .{color:navy}" "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31732.jpg "xxxxxx .{color:white}" "*překrýt těstem* .{color:navy}" "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31742.jpg "xxxxxx .{color:white}" "*přimáčknout okraje* .{color:navy}" "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31740.jpg "xxxxxx .{color:white}" "*formičkou vykrojit* .{color:navy}" "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31738.jpg "xxxxxx .{color:white}" "*hotová slunečnice* .{color:navy}" "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31739.jpg "xxxxxx .{color:white}" "*nechat oschnout* .{color:navy}" a pak už jen zavářet do osolené vody. Čerstvé těstoviny jsou uvařeny brzy, trvá to cca 5 – 7 minut. Těstoviny by měly mít tenké těsto a rovnoměrně rozprostřenou náplň. "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31735.jpg "xxxxxx .{color:white}" "*řez těstem a náplní* .{color:navy}" Nejlépe nám plněné girasoli chutnají přelité olejem, ve kterém krátce orestuji plátky česneku a feferonku. Navrch nezbytné hobliny Parmazánu. "xxxxxx .{color:white}" https://data.labuznik.cz/labuznik/images/150x100/31734.jpg Z uvedeného množství surovin jsem vyrobila 72 kusů; na malou porci stačí 12 kusů, na větší 18 nebo i více.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Těstoviny

Nahlásit recept

  • 01.07.16 vloženo
  • 4205x zobrazeno

Čas přípravy

  • podle zručnosti

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • ½ kg těsta vhodného k výrobě těstovin (najdete i na Labužníku)
  • *
  • náplň:
  • 200 g rozemletých vlašských ořechů
  • 200 g strouhané Gorgonzoly (náhrada 50% Niva)
  • asi 50 g sladké smetany
  • 4 hrsti čerstvých špenátových listů
  • muškátový oříšek
  • *
  • k servírování:
  • olej
  • česnek
  • sýr typu Parmazán (Grana Padano)
  • podle chuti feferonka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 1.7.16 11:28

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Girasoli gorgonzola e noci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Girasoli gorgonzola e noci

casino
4497 příspěvků 21.8.18 21:05
Přátelé, kamarádi...

…toto nám nějak uniklo :D
A ve mně vzbudilo vzpomínku na Valeggio sul Mincio a právě jsem přidal rcp odtamtud :)
https://www.labuznik.cz/…li-di-zucca/

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz