Recept Ravioli se špenátovou náplní

pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ravioli se špenátovou náplní

Postup

1. Z mouky, vajec, oleje a soli vypracujeme vláč­né těsto. Dáme na 30 min. odpočinout. 2. Špenát rozmrazíme. Oloupanou cibuli drobně nasekáme a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme špenát a dusíme zhruba 2 min. Přimícháme tvaroh. Osolíme, opepříme a okoření­me muškátem. 3. Z těsta vyválíme plát o síle 2 mm a rozpůlíme jej. Na jeden plát naneseme náplň v odstupech 4 cm. Volná místa potřeme rozšlehaným bílkem. Přiložíme druhý plát lehce přitiskneme a formičkou vypíchneme ravioly. Vložíme do vroucí oso­lené vody a vaříme zhruba 5 min. 4. Oloupaná rajčata nakrájíme, podusíme na rozehřátém oleji, osolime a podáváme k raviolám.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 21.10.01 vloženo
  • 9304x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 275 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 500 g mraženého špenátu
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce másla
  • 150 g tvarohu
  • sůl
  • pepř
  • muškát
  • 1 rozšlehaný bílek
  • 3 masitá rajčata
  • 4 lžíce oleje
  • bazalka na ozdobení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ravioli se špenátovou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz