Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cerstvu paradajku olupeme a vyberieme stred -jadrinec.Ostatok nakrajame. Vsetko spolu dame do mixera a premixujeme. Nie do uplne hladka-tak na tristvrte. Olej pridavame podla chuti a podla toho aku chceme konzistenciu. Sol podla chuti. Tip: Rukola alebo roketa alebo daky dobry salatik nasekame na hrubo, rozlozime do servirovacej misy, na to rozlozime na polovice male rajcatka, pokapeme omackou a posypeme piniovymi orieskami. Nemiesame! len ujedame... Vyborna je na hrianky. Sendvic : Bagetku/veku/rohlik pokladieme opecenymi platkami baklazanu + omacka + nakrajane cierne olivky +syr podla vlastneho vyberu. Dobry je rozdrveny balkan.... Dobra na jednohubky. Ako dip: primiesame ku nej 1 PL smotany ( moze byt aj pochutkova/majoneza) nasucho opecene do zlatava kusky arabskeho chleba a len tak si macame...dame do malej misticky- tu na vacsi podnos, chlebik rozlozime okolo a papame a chrumame... Pomazanka II: Mozeme uvarit dva-tri zemiaky a uvarene rozstuchane do nej primiesat. Vyborna do cestovinovych salatov alebo len tak na uvarene plnene tortelliny alebo ravioli + posypat syrom a olivami/bylinkami...alebo aj len tak na spagety... Na pecene/dusene maska/kurcata pod.. ako zaklad alebo ako priloha... Fantazii a chuti sa medze nekladu... :-) V chladnicke nam vydrzi 4-5 dni ( mozno aj viac - u nas tolko nevydrzi o)) ). Mozeme ju aj presterilizovat v sklenicke a mat stale pripravenu a po ruke.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rajska vsehochut