Recept Conchiglioni s ricottou a špenátem Veg
Angelis Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Obří mušle, neboli „conchiglioni“ jsou skvělou těstovinou, kterou můžeme použít na řadu receptů. Oproti klasickým malým druhům těstovin jsou výjimečné tím, že je můžeme naplnit různými krémy a nechat třeba zapéct v troubě. Vznikne nám z toho potom neskutečně vynikající večeře!! :-) Není to nic těžkého a vy se pak můžete před kamarády pochlubit svým kuchařským uměním! Dneska si uděláme conchiglioni s mojí oblíbenou ricottou a špenátem – výborná kombinace náplně, kterou už známe z domácích raviolů. Musím se přiznat, že docela dlouho jsem hledala conchiglioni v obchodech a hodně dlouho mi trvalo než jsem je našla, možná budete mít větší štěstí než já, pokud si ale nevíte rady já je našla v krámku Gran Moravia v Liberci, tak pravděpodobně je budou mít i v jiné pobočce, která je k vám nejblíž.
Postup
Připravíme si základní rajčatovou omáčku, samozřejmě můžete použít i loupaná rajčata nebo passatu. Mezitím si připravíme náplň – dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty omyté lístky špenátu, potom je sceďte, odstraňte všechnu vodu a nakrájejte nadrobno, přidejte ricottu, osolte, opepřete, přidejte sýr a žloutek, pořádně promíchejte a vložte do lednice. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny (vyberte si nějaký větší hrnec ať se vám tam conchiglioni vejdou). Uvařte těstoviny „al dente“ a zceďte – propláchněte těstoviny studenou vodou, aby se zastavil průběh jejich varu (já vím, normálně vám radím opak, ale tentokrát je to výjimka, někteří Italové dokonce radí je zchladit ledem, ale můžete je i nechat jen odstát stranou a vychladnout, všechny tři varianty jsou vlastně správně). Zapněte troubu na 180-200°C. Na spodek pekáče rozprostřete omáčku. Vezměte každou mušli zvlášť, naplňte ji krémem z ricotty a vložte na pekáč. Až je tam všechny naskládáte, posypte je bohatě ještě nastrouhaným sýrem. Dejte zapéct do trouby na cca 30 minut. A je to! úžasná delikatesa :-)
- 15.08.14 vloženo
- 6512x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- těstoviny conchiglioni (cca 250 g)
- čerstvé lístky špenátu (cca 150g)
- čerstvá ricotta (cca 250g, ale i 300g je ok – mušle jsou dost velký, takže se nebojte, že vám náplň zbyde)
- sůl, pepř, olivový olej
- nastrouhaný sýr Gran Moravia
- jedna plechovka loupaných rajčat nebo pasírovaná rajčata („passata di pomodoro“)
- čerstvá bazalka (nejlepší je domácí ze zahrádky :-) – stačí pár lístků)
- 1 menší cibule
- 1 žloutek
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Conchiglioni s ricottou a špenátem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Conchiglioni s ricottou a špenátem
@Angelis, díky moc za foto
Představu o velikosti a tvaru
mám, jakmile zbyde trochu času, budu „tvořit“. Tvoje stránky jsem
viděla
, inspirace k vaření jsem našla
spoustu. Jen kdyby den měl 48 hodin
. Nechápu, jak se někdo může nudit - já
nestíhám (a to jsem nezaměstnaná) 
@birkana - snad tahle foto stačí
kdyžtak mrkni ještě na moje
stránky..tam mám fotek kotel..jsou velké asi jako půlka počítačové
myši..no snad to přirovnání stačí
Jinak děkuji všem za hezké komentáře 
30 příspěvků 19.8.14 10:26
Takhle velké mám zrovna doma, ale asi se dělají i v jiných velikostech.
http://s23.postimg.org/…jf/musle.jpg
@Moon, možná mají v Itálii nějaký speciální váleček (asi ve tvaru vřetene), kterým tyto těstoviny tvarují. Protože ty těstoviny chci napodobit v mých amatérských podmínkách, chtěla jsem vědět, jak vypadají a jak jsou velké
30 příspěvků 18.8.14 12:42
Aha, myslel jsem jestli na to není nějaký postup jako třeba na orecchiette Ruční válení obdivuju, nedaří se mi to tak tenké, nakonec jsem vzal na milost mašinku, která se roky válela ve špajzu.
@Moon, nevím, jestli finta
. Pracuji s čerstvými těstovinami (7 - 10-ti
vaječnými). Z hygienických důvodů je téměř nesuším; příležitostně
jen odkrojky z vyválené placky (válím ručně) pokrájím na polévkové
nudle k rychlé spotřebě. V případě mušlí bych vyválela placku,
vykrojila elipsy, konce nakrojila, slepila bílkem s vodou (1:1) do tvaru
jakýchsi mušlí - lodiček a nechala zaschnout na vhodném tvořítku. Stejně
„lepím“ canelloni z naplněných a zarolovaných obdélníčků 
30 příspěvků 18.8.14 10:26
@birkana Jak se dělají takovéhle mušle doma? Je na to nějaká finta? Domácí těstoviny jsou bezva.
1151 příspěvků 17.8.14 18:06
Angelis, máš moc hezké stránky
http://www.ilove-italy.cz/
1151 příspěvků 17.8.14 17:55
@birkana vy pohraniční máte kliku
, kamarádka z Nového Boru si
nemůže vynachválit celé krkovice z Polska 
@daduuja, dík za odkaz
V mém okolí (v okruhu 40 km) má Lidl jen
„supermarkety“ se sortimentem těstovin velice úzkým. Chystám se na
nákup do Tirschenreuth (za kopečky mám blíž, než do krajského města
). Tam je obchoďák ALDI - rodná sestra /
bratr Lidlu. Tak se poohlédnu 
1151 příspěvků 17.8.14 13:33
@birkana možná ti pomůže i tahle fotka http://www.labuznik.cz/…ckou-naplni/ , někdy je mívají v Lidlu.
@Angelis, mně by pomohlo, kdybys ty těstoviny vyfotil/a suché, nenaplněné. Pokud možno s nějakým měřítkem
Ať si je můžu vyrobit doma
