Recept Cappelletti s brokolicí

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Cappelletti s brokolicí

Postup

1. Jemně nasekanou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji. Šunku nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a krátce osmahneme. 2. Rajčata propasírujeme přes síto a dáme do kast­rolu. Anebo použijeme hotové rajčatové pyré a přilijeme smetanu. 3. Bazalku jemně nasekáme a spolu s rozinkami a piniovými jádry přidáme do omáčky. 4. V dostatečném množství vařící osolené vody s několika kapkami oleje uvaříme cappelletti (event. ravioly). Slijeme je, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. 5. Růžičky brokolice rychle povaříme ve vroucí osolené vodě a přidáme je do omáčky. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 07.03.02 vloženo
  • 10580x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 cibule
  • 100 g šunky
  • 1 malá konzerva loupaných rajčat
  • 200 ml smetany
  • 1 svazek bazalky
  • 4 lžíce rozinek
  • 4 lžíce piniových jader
  • 400 g cappelletti nebo ravioly
  • 400 g brokolice
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru
  • 50 g čerstvého sýra pecorino (ovčí sýr)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cappelletti s brokolicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cappelletti s brokolicí

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Rajčata

No, glamo, nemám tenhle recept odskoušený, ale je fakt, že rajčata z konzervy chutnají trochu jinak než čerstvá, skvělá jsou oboje, jistě se dají zamněňovat, ale v něčem jsou lepší ta, jinde zase ona. A když už jsme u toho, naprosto skvělá jsou rajčata sušená, někde jen tak, někde nakládaná v olivovém oleji. Nemáme to lehké, my gurmáni.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Konzervovaná rajčata?!?!

Proč pořád konzervy?
lepší je rozhodně rajčata spařit, svléknout ze slupky, rozsekat a dále normálně zpracovávat jak je potřeba. je to chutnější i zdravější! Konzervovaná rajčata jen v nouzi nejvyšší!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz