Recept Chřestové ravioli s šalvějovým máslem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chřestové ravioli s šalvějovým máslem

Postup

1. Z mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje a soli při­pravíme těsto. Uhněteme do bochánku, zabalíme do alobalu a necháme 60 min. odpočinout. 2. Chřest oloupeme, omyjeme, povaříme v osolené vodě asi 15 min., zcedíme a posekáme. Bylinky omyjeme a osušíme. Bazalku posekáme, otrháme šalvějové lístky. 3. Promícháme chřest, bazalku, sýr a 2 žlout­ky, osolíme a opepříme. Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme. Na jeden plát v stejnoměr­ných odstupech klademe po 1 lžičce náplně. Okraje plátu potřeme vodou. Přikryjeme druhým plátem těsta. Vykrájíme čtverce, okraje ještě přimáčkneme a vaříme así 8 min. v osolené vodě. Tip: Chřest velmi snad­no oloupeme škrab­kou na brambory.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 04.07.02 vloženo
  • 6993x zobrazeno

Čas přípravy

  • 130 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 760 kcal, 17 g bílkovin, 55 g tuků, 44 g sacharidů
  • 150 g mouky
  • 6 žloutků
  • 1 lžíce oleje
  • 150 g chřestu
  • bazalka
  • šalvěj
  • 4 lžíce čerstvého sýra
  • sůl
  • pepř
  • 200 g másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chřestové ravioli s šalvějovým máslem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz