Recepty - smrž
Více z Houby ».

Smrž známe také jako: smrž jedlý
Recepty s smržem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna
Smrže patří po právu mezi velmi ceněné houby především díky své univerzální použitelnosti a nezaměnitelné chuti. Nalezneme je nejen v České republice, ale také v dalších částech Evropy a USA.
Rady při nákupu
Smrže velmi snadno poznáte podle typického vzhledu klobouku, který vypadá jako včelí plástve. Na rozdíl od jiných druhů hub se u smržů nemusíte obávat záměny za nepoživatelný či jedovatý druh. Vesměs všechny druhy jsou chutné a vhodné pro jakoukoli přípravu. Nejznámějším a nejchutnějším druhem je smrž jedlý.
Pokud nepatříte mezi houbaře, smrže zakoupíte u specializovaných českých pěstitelů. Cena za 1 kg se pohybuje v rozmezí 400-1000 Kč.
Využití v kuchyni
Smržte můžete nakládat, sušit, připravit z nich guláš, chutnou nádivku či polévku.
Skladování
Při skladování dbejte, aby nedošlo k zapaření hub. Vhodné je tedy skladování v rozmezí 0-10°C s limitem spotřeby do 3 dnů od sběru/zakoupení.
Sezóna
Pro smrže se vydejte do lesa dříve než na podzim. Rostou od března do května.
Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz