Recepty - smrž

Více z Houby ».

Smrž

Smrž známe také jako: smrž jedlý

Recepty s smržem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Smrže patří po právu mezi velmi ceněné houby především díky své univerzální použitelnosti a nezaměnitelné chuti. Nalezneme je nejen v České republice, ale také v dalších částech Evropy a USA.

 Rady při nákupu

Smrže velmi snadno poznáte podle typického vzhledu klobouku, který vypadá jako včelí plástve. Na rozdíl od jiných druhů hub se u smržů nemusíte obávat záměny za nepoživatelný či jedovatý druh. Vesměs všechny druhy jsou chutné a vhodné pro jakoukoli přípravu. Nejznámějším a nejchutnějším druhem je smrž jedlý.

Pokud nepatříte mezi houbaře, smrže zakoupíte u specializovaných českých pěstitelů. Cena za 1 kg se pohybuje v rozmezí 400-1000 Kč.

 Využití v kuchyni

Smržte můžete nakládat, sušit, připravit z nich guláš, chutnou nádivku či polévku.

 Skladování

Při skladování dbejte, aby nedošlo k zapaření hub. Vhodné je tedy skladování v rozmezí 0-10°C s limitem spotřeby do 3 dnů od sběru/zakoupení.

 Sezóna

Pro smrže se vydejte do lesa dříve než na podzim. Rostou od března do května.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz