Recept Čínská ohnivá polévka

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čínská ohnivá polévka

Postup

1. Houby namočíme do horké vody. Ze­leninu omyjeme a očistíme. Řapíkatý ce­ler nakrájíme na tenké plátky, pórek na kolečka a papriku na kosočtverce. 2. V hrnci ohřejeme vývar. Kuřecí řízky omyjeme, vložíme do vývaru a na velice mírném ohni vaříme pod bodem varu asi 15 min. Přidáme scezené houby a zele­ninu a vaříme dalších asi 10 min. 3. Nudle zalijeme vroucí vodou a nechá­me stát. Maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plátky. Poté nudle scedíme a spolu s masem vložíme do vývaru. Polévku na závěr okořeníme sójovou omáčkou a sambalem oelekem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 19.09.03 vloženo
  • 12701x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 10 g sušených čínských smržů (mu-err)
  • 3 řapíky celeru
  • 1 pórek
  • 1 červená paprika
  • 1,5 l slepičího vývaru (z kostky)
  • 300 g kuře­cích řízků
  • 250 g rýžových nudlí
  • sójová omáčka
  • 3 lžičky sambalu oeleku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jeby67 28.09.10 16:02

Polévka byla výborná do doby, než jsem tam přidal rýžové nudle. Akamžitě vysály všechnu tekutinu a z polévky byla kaše. Až ji budu vařit příště, tak je vynechám.

Diskuse k receptu Čínská ohnivá polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 06.10.10 02:32

Pepíčku, tak jsem tuto polévku dnes vytvořila. S hrůzou jsem zjistila že v chalupě není ani lžička sambalu.
V asijském supermarketu na mě vyskočilo asi padesát druhů. Roupama jsem nevěděla který.
Po zralém uvážení jsem se rozhodla pro Sambal Jawa. Nádhera. Mělo to grády. Ale nic nesnesitelného pro naše plechová ústa.
Přes moje předešlé rady jiným jsem tam dala moc nudlí. Ale nevadí, aspoň to zasytí.
Pro úspěch se bude opakovat.

Příspěvek upraven 06.10.10 v 02:34

esmeralda
4813 příspěvků 28.09.10 23:07

Jeby, ty rýžové nudle se musí napřed „uvařit“ tím že je zaliješ vroucí vodou a necháš aspoň pět minut stát. Pak už sát nebudou.

Pepíčku, 250gr rýžových nudlí v polévce pro čtyři osoby se mi zdá až moc.
O jaký typ rýžových nudlí se vlastně jedná? Do polévek většinou používám Bean thread Vermicelli.
Možná že máš na mysli tlustší nudle typu Shahe fen. Ty se tu prodávají už hotové v vaakuových sáčcích. Potřebují zalít vodou jen aby se prohřály, ale už nenabydou.
V tom případě by bylo 250 gr akorát.

Magy, chilli papričky to jistě nezkazí, ale chuť sambalu nenahradí. Já bych tam dala klidně oboje.

Příspěvek upraven 28.09.10 v 23:10

jeby67
5 příspěvků 28.09.10 16:02

Polévka byla výborná do doby, než jsem tam přidal rýžové nudle. Akamžitě vysály všechnu tekutinu a z polévky byla kaše. Až ji budu vařit příště, tak je vynechám.

magy
7 příspěvků 08.02.09 19:07
Re: Čínská ohnivá polévka

To znám!Moc vinikající,jen místo sambalu používám čerstvou,na proužky nakrájenou chilli papričku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Chilli con carne Chilli con carne
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz