Recept Kuřátka francouzského pana lesního

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuřátka francouzského pana lesního

Postup

Dobře vyprat smrže a vložit je do kastrolku s vývarem. Přivést do varu, sejmout z ohně a nechat stát po 1 hodinu. Vyjmout houby, zcedit tekutinu přes jemné plátno a uschovat ji. Uschovat několik celých hub a zbytek nakrájet na plátky. Rozehřát polovinu másla na pánvi, osmažit na něm šalotku po 2min., přidat plátky hub a smažit je po 2-3min. Sem tam zamíchat. Ochutit a přidat tymián, brandy a 100ml smetany. Snížit teplotu a pomalu dusit po 10-12min., až se tekutina vypaří. Sem tam zamíchat. Vyjmout houbovou směs z pánve a dát ji stranou. Odtrhnou filé od prs (váleček připojený k prsům) a uschovat je, nebo zmarazit na jiný účel. Naříznout, ale nedoříznout kapsu do každého prsa na silnější straně. Pomocí malé lžičky naplnit každou kapsu 1/4 houbové nádivky a je-li nutné, tak uzavřít otvor párátkem. Rozpustit zbývající máslo + olej na pánvi a osmažit na něm prsa na jedné straně po 6-8min. do zlatova. Přendat je na talíř. Do pánve nalít šumivé víno a a nechat ho zredukovat na polovinu. Přidat vodu z hub a opět nechat vše zredukovat na polovinu. Přidat zbytek smetany a vařit po 2-3min., až omáčka trochu zhoustne. Dochutit, je-li zapotřeby, vrátit kuře do omáčky i s nahromažděnou šťávou a přidat celé smrže, nebo jiné houby. Dusit po 3-5min., až je kuře horké a uvařené (po zapíchnutí nožíku, šťáva z masa vytéká čirá)

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 16.04.03 vloženo
  • 9078x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 45g sušených smržů, lišek, shiitake, nebo hlívy ústřičné
  • 250ml kuřecího vývaru
  • 4 lžíce másla (60g)
  • 5-6 hnědých šalotek na tenké plátky nakrájených
  • 1/4 lžičky tymiánu
  • 175ml 35% sladké smetany
  • 2-3 lžíce brandy
  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí, každé asi 200g
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 175ml šampusu, nebo šumivého vína
  • sůl a pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • Selský chléb, nebo bageta a zbytek šumivého vína.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřátka francouzského pana lesního

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřátka francouzského pana lesního

babi
6360 příspěvků 5.4.11 22:32

svato, zde v Kanade rostou na slunecne strane velkych borovic. Je vsak jeste trochu brzo…

svato
1428 příspěvků 5.4.11 21:41

U nás teraz smrčky/smrže práve začínajú rásť - v húštinách medvedieho cesnaku.

babi
6360 příspěvků 5.4.11 16:15

Dekuji Vam za precteni receptu a Tobe svato za jeho znovu objeveni. Smrze je tezke sehnat i kdyz se mozna dostanou koupit susene. Podle mych chuti jsou vyborne lisky, ktere tak jako smrzi jsou velice delikatni. Ovsem, jak svato podotyka i hribovite houby jsou v tomto tecepte dobre…

svato
1428 příspěvků 4.4.11 10:54

Hodia sa aj dubáky a iné hríbovité huby.

Příspěvek upraven 04.04.11 v 10:55

Marjanka2
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřátka francouzského pana lesního - Jerome

Jestli mohu poradit, nastav raději hlívou ústřičnou.

Jerome
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Kuřátka francouzského pana lesního.

Co nevidět vyzkoušíme. Kde ale sehnat smrže? Moc jich u nas neroste. Zkusíme je nastavit žampiony:-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz