Recept Kuřátka francouzského pana lesního

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuřátka francouzského pana lesního

Postup

Dobře vyprat smrže a vložit je do kastrolku s vývarem. Přivést do varu, sejmout z ohně a nechat stát po 1 hodinu. Vyjmout houby, zcedit tekutinu přes jemné plátno a uschovat ji. Uschovat několik celých hub a zbytek nakrájet na plátky. Rozehřát polovinu másla na pánvi, osmažit na něm šalotku po 2min., přidat plátky hub a smažit je po 2-3min. Sem tam zamíchat. Ochutit a přidat tymián, brandy a 100ml smetany. Snížit teplotu a pomalu dusit po 10-12min., až se tekutina vypaří. Sem tam zamíchat. Vyjmout houbovou směs z pánve a dát ji stranou. Odtrhnou filé od prs (váleček připojený k prsům) a uschovat je, nebo zmarazit na jiný účel. Naříznout, ale nedoříznout kapsu do každého prsa na silnější straně. Pomocí malé lžičky naplnit každou kapsu 1/4 houbové nádivky a je-li nutné, tak uzavřít otvor párátkem. Rozpustit zbývající máslo + olej na pánvi a osmažit na něm prsa na jedné straně po 6-8min. do zlatova. Přendat je na talíř. Do pánve nalít šumivé víno a a nechat ho zredukovat na polovinu. Přidat vodu z hub a opět nechat vše zredukovat na polovinu. Přidat zbytek smetany a vařit po 2-3min., až omáčka trochu zhoustne. Dochutit, je-li zapotřeby, vrátit kuře do omáčky i s nahromažděnou šťávou a přidat celé smrže, nebo jiné houby. Dusit po 3-5min., až je kuře horké a uvařené (po zapíchnutí nožíku, šťáva z masa vytéká čirá)

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 16.04.03 vloženo
  • 10023x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 45g sušených smržů, lišek, shiitake, nebo hlívy ústřičné
  • 250ml kuřecího vývaru
  • 4 lžíce másla (60g)
  • 5-6 hnědých šalotek na tenké plátky nakrájených
  • 1/4 lžičky tymiánu
  • 175ml 35% sladké smetany
  • 2-3 lžíce brandy
  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí, každé asi 200g
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 175ml šampusu, nebo šumivého vína
  • sůl a pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • Selský chléb, nebo bageta a zbytek šumivého vína.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřátka francouzského pana lesního

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřátka francouzského pana lesního

babi
6360 příspěvků 5.4.11 22:32

svato, zde v Kanade rostou na slunecne strane velkych borovic. Je vsak jeste trochu brzo…

svato
1445 příspěvků 5.4.11 21:41

U nás teraz smrčky/smrže práve začínajú rásť - v húštinách medvedieho cesnaku.

babi
6360 příspěvků 5.4.11 16:15

Dekuji Vam za precteni receptu a Tobe svato za jeho znovu objeveni. Smrze je tezke sehnat i kdyz se mozna dostanou koupit susene. Podle mych chuti jsou vyborne lisky, ktere tak jako smrzi jsou velice delikatni. Ovsem, jak svato podotyka i hribovite houby jsou v tomto tecepte dobre…

svato
1445 příspěvků 4.4.11 10:54

Hodia sa aj dubáky a iné hríbovité huby.

Příspěvek upraven 04.04.11 v 10:55

Marjanka2
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuřátka francouzského pana lesního - Jerome

Jestli mohu poradit, nastav raději hlívou ústřičnou.

Jerome
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Kuřátka francouzského pana lesního.

Co nevidět vyzkoušíme. Kde ale sehnat smrže? Moc jich u nas neroste. Zkusíme je nastavit žampiony:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz