Recept Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem

Úvod

Vypadají na složitou přípravu, ale opak je pravdou :)

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme naplocho na plátky - seřízneme asi 1 cm tenkou vrchní vrstvu a pokračujeme stejným způsobem až dolů.

Prsa proložíme plátky bresaoly a omytých a okapaných listů špenátu a vrstvíme na sebe. Celý balíček ještě zabalíme do listů špenátu. Nemáme-li bresaolu, stačí jen osolit a opepřit. Pro jistotu omotáme kuchyňským provázkem.

Na pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, vložíme plněné plátky, plátky nakrájené z hub a rozpůlené části pórků. Podlijeme vývarem nebo jen vodou a dusíme asi 25 minut. Podle potřeby podlijeme.

Vyjmeme kuřecí díly, do sosu rozmícháme kousek másla a už nevaříme. Pokud jsme použili provázek, odstraníme jej. Prsa rozřízneme, aby hezky vyniklo proložení a podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží.


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.10.16 vloženo
  • 1472x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • asi 100 g zimního špenátu
  • 50 g plátků bresaoly (sušené hovězí šunky) - nemusí být
  • 1 šalotka
  • asi 70 g hub shitake nebo smržů
  • 4 malé pórky - bílá část
  • sůl, pepř
  • kousek másla
  • trochu drůbežího vývaru nebo jen vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 26.10.16 07:01

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jau
457 příspěvků 26.10.16 10:43

@Eja Ne, nahoře i dole jsou taky špenátové listy. Bála jsem se, aby se šunka nevysušila. Je vždycky šunka a na ní ty listy. Děkuji za pochvalu :oops:
Edit: upravila jsem text postupu, aby to bylo zřejmé, děkuji za upozornění :mavam:

Příspěvek upraven 26.10.16 v 10:45

 
Eja
3820 příspěvků 26.10.16 07:12

To je krása :potlesk:
Chápu dobře, že vrchní vrstva nahoře i dole je sušená šunka?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz