Recept Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem

Úvod

Vypadají na složitou přípravu, ale opak je pravdou :)

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme naplocho na plátky - seřízneme asi 1 cm tenkou vrchní vrstvu a pokračujeme stejným způsobem až dolů.

Prsa proložíme plátky bresaoly a omytých a okapaných listů špenátu a vrstvíme na sebe. Celý balíček ještě zabalíme do listů špenátu. Nemáme-li bresaolu, stačí jen osolit a opepřit. Pro jistotu omotáme kuchyňským provázkem.

Na pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, vložíme plněné plátky, plátky nakrájené z hub a rozpůlené části pórků. Podlijeme vývarem nebo jen vodou a dusíme asi 25 minut. Podle potřeby podlijeme.

Vyjmeme kuřecí díly, do sosu rozmícháme kousek másla a už nevaříme. Pokud jsme použili provázek, odstraníme jej. Prsa rozřízneme, aby hezky vyniklo proložení a podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží.


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.10.16 vloženo
  • 1369x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • asi 100 g zimního špenátu
  • 50 g plátků bresaoly (sušené hovězí šunky) - nemusí být
  • 1 šalotka
  • asi 70 g hub shitake nebo smržů
  • 4 malé pórky - bílá část
  • sůl, pepř
  • kousek másla
  • trochu drůbežího vývaru nebo jen vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 26.10.16 07:01

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí prsa v bresaole a špenátových listech dušená s houbami shitake a pórkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jau
457 příspěvků 26.10.16 10:43

@Eja Ne, nahoře i dole jsou taky špenátové listy. Bála jsem se, aby se šunka nevysušila. Je vždycky šunka a na ní ty listy. Děkuji za pochvalu :oops:
Edit: upravila jsem text postupu, aby to bylo zřejmé, děkuji za upozornění :mavam:

Příspěvek upraven 26.10.16 v 10:45

 
Eja
3790 příspěvků 26.10.16 07:12

To je krása :potlesk:
Chápu dobře, že vrchní vrstva nahoře i dole je sušená šunka?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Chilli con carne Chilli con carne
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz