Recept Lo Mai Gai (Balíčky v listu lotusu) pro Dandu

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lotusové listy namočte na hodinu do horké vody a osušte.
Rýži namočte na hodinu do vody a uvařte.
Houby namočte do horké vody na 20 minut a osušte.
Kuře nakrájejte na 8 dílů, přidejte sůl, lžíci rýžového vína a lžičku škrobu.
Marinujte 20 minut.
Klobásky nasekejte na malé kousky.
Oloupejte česnek a nasekejte. Smíchejte rýžové víno a sojové omáčky.
Rozpalte wok a přidejte dvě lžíce oleje.
Přidejte česnek a krátce osmažte.
Přidejte kuře a smažte až změní barvu.
Přidejte klobásku a houby a smažte další minutu.
Stáhněte wok z plamene a přidejte sezamový olej.
Rozdělte rýži a náplň na 8 rovných dílů.
Položte porci rýže na střed lotusového listu.
Na rýži položte maso a zeleninu a přikryjte další vrstvou rýže.
Zavažte do balíčku.
Dejte na bambusový pařák a pařte 15 minut.

Poznámka: Místo kuřete lze použít vepřové maso.

Dando, nikdy jsem tento recept nevařila. Doufám že se povede. Přidej fotku.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 08.11.10 vloženo
  • 1880x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2 sušené lotusové listy rozřezané na čtvrtky
  • 750 ml lepkavé rýže (Glutinous rice)
  • 8 sušených čínských hub (Shitake)
  • 1 kuřecí prso, cca 225 gr
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky soli
  • 20 ml rýžového octa
  • 20 ml sezamového oleje
  • 2 čínské klobásky (Lop cheong)
  • 20 ml čínského vína na vaření (Shao Xin)
  • 20 ml světlé sojové omáčky
  • 5 ml tmavé sojové omáčky
  • 10 ml škrobu rozpuštěného ve 20 ml vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lo Mai Gai (Balíčky v listu lotusu) pro Dandu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.11.10 21:35

Dandi, a na úvod hezky pozdrav Ni_hao. Kdybys jim chtěla nabídnout pivo, tak to je pí_džó :-D

 
esmeralda
4813 příspěvků 09.11.10 22:01

Dando, těším se na reportáž.
Ty čínské klobásky jsou tlusté asi jako ukazováček, dlouhé cca 12 cm.
Skrze střívko vidíš že obsahují dost tuku, neboť jsou kropenaté (něco jako bývaly Taliány). Sušené a povětšině zabalené po 5 až 8 v plastovém rukávku.
Chuti celkem mdlé, nasládlé. Syrové bych je asi nejedla (zvláště jestli jsou dovezené z Činy).
Až přijedou Číňani, prostě bych vyslovila název lop čong a čekala jestli zaberou.
Jestli se chceš blýsknout, dodej xiè xie, (vyslovují to něco jako še še). Děkuji. :lol:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.11.10 20:49

Esme, ve čtvrtek přijedou Číňani, snad budou mít listy, před prázdninama je měli, čínské klobásky nevím nevím, když tak je vynechám nebo nahradím a v sobotu vyzkouším. Dík za recept :-) D.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz