Recepty - vepřová krkovice

Více z Maso ».

Vepřová krkovice

Recepty s krkovicí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Krkovice je prorostlejší maso, které se nachází před přední kýtou.

 Rady při nákupu

Kupujeme krkovici bez zápachu, prorostlou podle toho, co z ní chceme připravovat. Seženeme ji v obchodech s potravinami, řeznictví, uzenářství, supermarketech, a to buď chlazenou či mraženou.

 Využití v kuchyni

Krkovička se výborně hodí na pečení, grilování, uzení, zapékání. Přidáváme ji k omáčkám, zelenině, ovoci, houbám, pikantnímu koření, pivu - Krkovička s černým pivem, k sýru, bylinkám. Výborně chutná i pečené v bramboráku či listovém těstě - Krkovička v listovém těstě.

 Skladování

Maso skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz