Recepty - vepřová krkovice

Více z Maso ».

Vepřová krkovice

Recepty s krkovicí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Krkovice je prorostlejší maso, které se nachází před přední kýtou.

 Rady při nákupu

Kupujeme krkovici bez zápachu, prorostlou podle toho, co z ní chceme připravovat. Seženeme ji v obchodech s potravinami, řeznictví, uzenářství, supermarketech, a to buď chlazenou či mraženou.

 Využití v kuchyni

Krkovička se výborně hodí na pečení, grilování, uzení, zapékání. Přidáváme ji k omáčkám, zelenině, ovoci, houbám, pikantnímu koření, pivu - Krkovička s černým pivem, k sýru, bylinkám. Výborně chutná i pečené v bramboráku či listovém těstě - Krkovička v listovém těstě.

 Skladování

Maso skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Tatranské kuře Tatranské kuře
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz