Recept Od každého kousek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Od každého kousek

Postup

Vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme ho, opepříme okmínujeme a dáme na pekáč. Pečeme asi 20 minut. Pak přidáme žampiony, kuřecí maso a bůček (pokrájený na plátky), které taky okořeníme a osolíme a pečeme společně dalších asi 30 minut za občasného podlití horkou vodou a přelití šťávou. Ke konci pečení maso posypeme červenou sladkou paprikou a vegetou (s vegetou opatrně, je slaná) a maso proložíme na plátky nakrájenou uzenou rolkou. Po přidání plátků nakrájené uzené rolky už jenom dobře prohřejeme jenom přihříváme. Velmi důležité je maso podlévat horkou vodou a polévat šťávou z výpeku. Pečeme asi na 180-200°C. Nejdříve maso pečeme přikryté (alobalem) a později ho odkryjeme, aby bylo pěkně dozlatova opečené. Na talíře dáme od každého druhu masa kousek a podáváme s dušeným hlávkovým zelím a dvěma druhy knedlíků (bramborovými a houskovými). Já maso neporcuji na talíře, ale rozložím ho na velký tác a každý si bere co má nejraději. Když my pozveme své Lucemburské přátele k nám na oběd, tak vždycky vysloví své přání a chtějí abych uvařila toto jidlo ”Od každého kousek”. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 28.01.04 vloženo
  • 8412x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice (může být i kotleta)
  • 1 kg kuřecí stehýnka (může být i celé naporcované kuře)
  • 800 g uzené rolky (nebo jiné uzené maso)
  • 500 g prorostlého bůčku
  • kmín a sůl
  • mletý pepř a červená paprika sladká
  • vegeta
  • plechovka menších žampionů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Od každého kousek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Od každého kousek

Vřele doporučuji - v sobotu ráno jsem v očekávání celodenních nájezdů našich dětí s partnery naházela na velký plech plátky vepřového plecka, kousky bůčku, kuřecí paličky, cibule na klínky, loupané stroužky česneku, okořenila a dala péct přikryté alobalem. Místo knedlů a zelí jsem udělala šťouchané brambory a dušenou kapustu. Svezla se i jedna nečekaná návštěva. Jak postupně přicházeli, tak jsem vždycky jen strčila odkrytý pekáč pod gril, přihřála přílohu a každý si z pekáče vybral, na co měl chuť. Večer zbyl prázdný pekáč..... Skvělý tip, Pampeliško díky.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Od každého kousek

Tak jsem to zkusila a paráda!
Pekla jsem v římském hrnci, takže odpadla potřeba alobalu. Knedlíky byly pouze bramborové, to ale na kvalitě rozhodně neubralo. Děkuji za inspiraci.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Od každého kousek

Pampelisko, cekáme bruselské prátele, tak s dovolením otestuji tvůj recept!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz