Recept Pecené veprové po Dánsku

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso omyjeme a kuzi nakrojíme na asi 7-8mm prouzky - nakrojíme jenom skrz kuzi a sádlo k masu - dál nekrájíme. Pouzijeme HODNE ostrý nuz a nebo hobby nuz (rezou se s ním koberce). Maso polozíme na pekácek kuzí dolu a podlejeme vodou, aby kuze byla ponorena. Peceme v troube asi 45 minut na 200 stupnu. Potom maso vyndáme, nasolíme, otocíme kuzí nahoru a mezi zárezy vydatne posolíme a vsuneme nekolik bobkových listu. Peceme dále asi 1-1,5 hodiny, az se maso upece a kuze je dopecena do krupava. Kdo má muze ke konci pouzít gril. Správne upecené maso má az bublavou kurcicku. Tato pecene se podává s hnedou omáckou (recept je zde na Labuzníku od Babi), hnedými karamelizovanými brambory a cerveným zelím. Studené zbytky lze pouzít na smørrebrød - viz recept od Babi.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 05.05.06 vloženo
  • 6922x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kg veprového masa s kuzí (je jedno jaké masa to je, hlavne s kuzí - krkovice, maso od hrudníku....)
  • sul
  • bobkový list

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pecené veprové po Dánsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pecené veprové po Dánsku

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pecené veprové po Dánsku

Když peču vepřové, peču ho také napřed podlité a kůží dolů.
Kůži ale nakrájím na čtverečky až asi po půlhodině pečení, kdy maso obrátím.
Uvařená kůže se totiž krájí mnohem snadněji než syrová. Jde to snadno obyčejným kuchyňským nožem.
Poté kůži dost osolím. Sůl pomůže vytvořit kůrčičku ještě křupavější.

salgo
146 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pecené veprové po Dánsku

super recept! už jsem to několikrát zkoušela, protože ta kůrčička je prostě super, ale nikdy se nezadařilo, teď chápu že trik je v tom pečení na dvě strany. Nejdřív dole, pak nahoře. Dík a ahoj do Dánska.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz