Recept Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Krkovičku nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, dáme do misky, zakapeme olejem, sojovkou, přidáme kečup a hořčici, opepříme a nejlépe rukama promneme, aby všechny kostky byly obalené. Dáme do lednice a necháme do druhého dne odležet. Druhý den kostky masa vložíme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a dáme do předehřáté trouby. Až se maso trošku zatáhne, opatrně osolíme, lehce podlejeme pivem a dáme zpět do trouby. Hlídáme, podléváme pivem, seškrabáváme přípečky, pečeme, podléváme. Až jsou kostky měkké, upravíme hustotu vypečené šťávy tak, aby byla středně hustá, posledním podlitím. Podáváme nejlépe s čerstvých chlebem a zapíjíme pivem. Posypání čerstvě nastrouhaným křenem rozhodně nic nezkazí.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 18.05.04 vloženo
  • 13590x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Ingredience

  • středně prorostlá vepřová krkovice
  • kečup
  • dijonská hořčice
  • sojová omáčka
  • olej
  • sůl, hrubě mletý pepř
  • cibule
  • světlé pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 10.4.13 19:45

Mockrát ověřeno, mockrát jsem uspěl a kolem „huby“ med a v duši pokoj!

Diskuse k receptu Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

georgehradec
390 příspěvků 18.12.19 06:47

:dance: Koukám a vidim, že už je to deset let od první mé realizace a furt to můžu opakovat. Běhen povánočního veselí bude repeté. :dance:

georgehradec
390 příspěvků 7.6.17 14:29

Opakuju se. :mavam:

georgehradec
390 příspěvků 25.7.15 15:54

Je tu další rok a potřeba dělat o5 krkovičku! Těším se! Mějte se báječně! :lol:

georgehradec
390 příspěvků 20.12.13 20:51

A je to tady! Bude repeté. :P

georgehradec
390 příspěvků 10.4.13 19:17

Mám pěknou krkovičku, co asi s ní udělám? No přeci osvědčený recept. Tak všem dobrou chuť a mějte se báječně! 8)

Ačraj
697 příspěvků 28.11.12 21:49

Zuzko - hezkýýýýýýý!

di
2451 příspěvků 28.11.12 19:39

Ejo, já vím, že to tam není napsané; při komentáři jsem se „inspirovala“ jiným podobným receptem, tím, na který odkazuju, tam ta „staročeská chuť“ nějakým způsobem v diskusi proběhla.
P. S. Taky jsem v tu dobou vařila trochu jinak (onehdy jsem dokonce našla jeden svůj velmi starý komentář, kde doporučuju přidat masox, bylo to tuším nějaké karí s květákem, já to tak tehdy prostě vařila, hlupaňa). Za svoje připomínky se moc a moc omlouvám, to nebylo nic proti Vám osobně, spíš jsem komentovala poznámky ostatních diskutérů. Jestli můžete, nezlobte se, prosím.

Eja
3863 příspěvků 28.11.12 19:02

Di, o staročeské chuti není v receptu zmínka.
Ale je zajímavé sledovat vývoj chutí…tento recept byl vložen před 8 lety…teď bych ho rozhodně nevložila a ani bych ho neuvařila :mrgreen:

Zuzka1973
2362 příspěvků 28.11.12 12:38

@di U těch stehen jste špatně pochopila staročeskou chuť… Jedna uživatelka tam totiž přirovnala chuť cibule a časneku za staročeskou a jako „novočeskou“ nabídla „nemalé množství grilovacího koření“.
Ta stehna jsem pekla a byla výborná, pikantní po česneku - mně totiž ta „staročeská - česneková“ chuť naopak chutná. A kečup neodsuzujte… Roky dělám domácí kečup i protlak - s těma srágorama z obchodu je to hřích srovnávat… Chuťově úplně na jiné vlně. Proto mi kečup nvadí, ale kupovaný nepoužívám…
A na tomto receptu nevidím nic špatného… Bůček ve spojení s těmi ingrediencemi i postupem jistě získá skvělou chuť… :palec:
A sojová omáčka? Ta se přece používá i v jiných kuchyních… v české kuchyni je vlastně poměrně krátce…
Neodsuzujte hned něco, co jste ještě nestihla ochutnat (na to jsou tu přeci jiní, k vám mi to nesedí… A hezký den :kytka:

di
2451 příspěvků 28.11.12 12:27

A jéje, další „staročeský“ recept se „staročeskou“ chutí jako tenhle: http://www.labuznik.cz/…reci-stehna/, svět se asi definitivně zbláznil…

Zuzka1973
2362 příspěvků 28.11.12 11:19

@casino Nu, ten název je zajímavý :D Ale doufám, že chuťově mi to vynahradí ;)
Babička dělávala něco „lehce“ podobného, ale jiná skladba ingrediencí… No, doufám, že ten recept někde ve starých sešitcích po ní najdu… Dělávala to na Sivestra a my se na to celý rok s dědou těšili jak malé děti :)
Tohle je malinko podobné, tak jestli to bude jen z poloviny tak dobré, jako ty babiččiny „čabráci“, tak to bude mít doma úspěch :palec:

casino
4496 příspěvků 28.11.12 11:00
Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Bych přidalo do marinády ještě kapku kyseliny… :)
No, ale ten název, ten název… :think: :nevim: 8) ;) :)

Zuzka1973
2362 příspěvků 28.11.12 08:26

@georgehradec Díky za vytažení receptu… to vypadá dost dobře :kytka:

georgehradec
390 příspěvků 28.11.12 07:27

Dlouho jsem to nedělal, ale zítra bude o5 na stole. Dnes nakládám. :P

georgehradec
390 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

…a zítra bude repriza.

georgehradec
390 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Dnes jsem vyzkoušel a nemá to chybu. Doporučuju všem!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Karbanátky Karbanátky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz