Recept Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krkovičku nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, dáme do misky, zakapeme olejem, sojovkou, přidáme kečup a hořčici, opepříme a nejlépe rukama promneme, aby všechny kostky byly obalené. Dáme do lednice a necháme do druhého dne odležet. Druhý den kostky masa vložíme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a dáme do předehřáté trouby. Až se maso trošku zatáhne, opatrně osolíme, lehce podlejeme pivem a dáme zpět do trouby. Hlídáme, podléváme pivem, seškrabáváme přípečky, pečeme, podléváme. Až jsou kostky měkké, upravíme hustotu vypečené šťávy tak, aby byla středně hustá, posledním podlitím. Podáváme nejlépe s čerstvých chlebem a zapíjíme pivem. Posypání čerstvě nastrouhaným křenem rozhodně nic nezkazí.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 18.05.04 vloženo
  • 12468x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Ingredience

  • středně prorostlá vepřová krkovice
  • kečup
  • dijonská hořčice
  • sojová omáčka
  • olej
  • sůl, hrubě mletý pepř
  • cibule
  • světlé pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 10.04.13 19:45

Mockrát ověřeno, mockrát jsem uspěl a kolem „huby“ med a v duši pokoj!

Diskuse k receptu Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
georgehradec
379 příspěvků 07.06.17 14:29

Opakuju se. :mavam:

georgehradec
379 příspěvků 25.07.15 15:54

Je tu další rok a potřeba dělat o5 krkovičku! Těším se! Mějte se báječně! :lol:

georgehradec
379 příspěvků 20.12.13 20:51

A je to tady! Bude repeté. :P

georgehradec
379 příspěvků 10.04.13 19:17

Mám pěknou krkovičku, co asi s ní udělám? No přeci osvědčený recept. Tak všem dobrou chuť a mějte se báječně! 8)

Ačraj
697 příspěvků 28.11.12 21:49

Zuzko - hezkýýýýýýý!

di
2451 příspěvků 28.11.12 19:39

Ejo, já vím, že to tam není napsané; při komentáři jsem se „inspirovala“ jiným podobným receptem, tím, na který odkazuju, tam ta „staročeská chuť“ nějakým způsobem v diskusi proběhla.
P. S. Taky jsem v tu dobou vařila trochu jinak (onehdy jsem dokonce našla jeden svůj velmi starý komentář, kde doporučuju přidat masox, bylo to tuším nějaké karí s květákem, já to tak tehdy prostě vařila, hlupaňa). Za svoje připomínky se moc a moc omlouvám, to nebylo nic proti Vám osobně, spíš jsem komentovala poznámky ostatních diskutérů. Jestli můžete, nezlobte se, prosím.

Eja
3854 příspěvků 28.11.12 19:02

Di, o staročeské chuti není v receptu zmínka.
Ale je zajímavé sledovat vývoj chutí…tento recept byl vložen před 8 lety…teď bych ho rozhodně nevložila a ani bych ho neuvařila :mrgreen:

Zuzka1973
2300 příspěvků 28.11.12 12:38

@di U těch stehen jste špatně pochopila staročeskou chuť… Jedna uživatelka tam totiž přirovnala chuť cibule a časneku za staročeskou a jako „novočeskou“ nabídla „nemalé množství grilovacího koření“.
Ta stehna jsem pekla a byla výborná, pikantní po česneku - mně totiž ta „staročeská - česneková“ chuť naopak chutná. A kečup neodsuzujte… Roky dělám domácí kečup i protlak - s těma srágorama z obchodu je to hřích srovnávat… Chuťově úplně na jiné vlně. Proto mi kečup nvadí, ale kupovaný nepoužívám…
A na tomto receptu nevidím nic špatného… Bůček ve spojení s těmi ingrediencemi i postupem jistě získá skvělou chuť… :palec:
A sojová omáčka? Ta se přece používá i v jiných kuchyních… v české kuchyni je vlastně poměrně krátce…
Neodsuzujte hned něco, co jste ještě nestihla ochutnat (na to jsou tu přeci jiní, k vám mi to nesedí… A hezký den :kytka:

di
2451 příspěvků 28.11.12 12:27

A jéje, další „staročeský“ recept se „staročeskou“ chutí jako tenhle: http://www.labuznik.cz/…reci-stehna/, svět se asi definitivně zbláznil…

Zuzka1973
2300 příspěvků 28.11.12 11:19

@casino Nu, ten název je zajímavý :D Ale doufám, že chuťově mi to vynahradí ;)
Babička dělávala něco „lehce“ podobného, ale jiná skladba ingrediencí… No, doufám, že ten recept někde ve starých sešitcích po ní najdu… Dělávala to na Sivestra a my se na to celý rok s dědou těšili jak malé děti :)
Tohle je malinko podobné, tak jestli to bude jen z poloviny tak dobré, jako ty babiččiny „čabráci“, tak to bude mít doma úspěch :palec:

casino
4488 příspěvků 28.11.12 11:00
Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Bych přidalo do marinády ještě kapku kyseliny… :)
No, ale ten název, ten název… :think: :nevim: 8) ;) :)

Zuzka1973
2300 příspěvků 28.11.12 08:26

@georgehradec Díky za vytažení receptu… to vypadá dost dobře :kytka:

georgehradec
379 příspěvků 28.11.12 07:27

Dlouho jsem to nedělal, ale zítra bude o5 na stole. Dnes nakládám. :P

georgehradec
379 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

…a zítra bude repriza.

georgehradec
379 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Dnes jsem vyzkoušel a nemá to chybu. Doporučuju všem!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz