Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Adam23 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Lahodné kolínko! Bez vaření.(vaření koleno kazí)
Rozpustíme část sádla a potřeme koleno(aby lépe přichytlo koření) nařežeme kůži na čtverečky, smíchame pepř,sůl, špetka muškátu, nové koření, kmín, med(lepší trochu ohřát aby tekl). Koleno potřeme ze všech stran a přiložíme bobkový list rovnoměrně. Takto potřené koleno dáme do lednice zabalené v potravinové folii a necháme uležet den, dva. Pro přípravu je lepší horkovzdušná trouba. Koleno dáme do hlubšího pekáčku, přiložíme asi čtvrt kostky sádla a pečeme v otevřeném pekáčku na 120 stupňů po dobu 2 hod. Poté stáhneme teplotu na 90 a pečeme 6 hod.(je to dlouho ale výsledek je geniální) hodinu před koncem do výpeku lupnem máslo a potíráme výpekem.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
čerstvě krouhaný smetanový křen, okurka, domácí chléb a Budvar
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění