Recept Pikantní svačinka tiráka Bédi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách zprvu prudce, pak teplotu snížíme. Měkké kotlety vyjmeme. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny a žampiónů. Pak zaprášíme mletou paprikou, podlijeme sběračkou vývaru, vrátíme zpět kotlety a společně dusíme. Je-li třeba, přidáme ještě vývar. Hotové kotlety opět vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali lžičku mouky, a za stálého míchání povaříme.
Kotlety na talíři přelijeme hustou šťávou, ozdobíme sladkokyselou okurkou a naloženou cibulkou.

Zdroj : kalendář „Česká kuchyně 2008“

Recept je z kategorií: Kotlety


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.02.08 vloženo
  • 3564x zobrazeno

Ingredience

  • 2 vepřové kotlety
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 žampióny
  • 1 lžička sladké a špetka ostré papriky
  • 1/4 litru vývaru z bujónové kostky
  • 1 dl smetany ke šlehání
  • 1 lžička hladké mouky
  • olej na smažení
  • sladkokyselá okurka
  • sterilované cibulky

Doporučená příloha

  • podáváme s čerstvými rohlíky a vychlazeným pivem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní svačinka tiráka Bédi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz