Recept Pikantní svačinka tiráka Bédi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách zprvu prudce, pak teplotu snížíme. Měkké kotlety vyjmeme. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny a žampiónů. Pak zaprášíme mletou paprikou, podlijeme sběračkou vývaru, vrátíme zpět kotlety a společně dusíme. Je-li třeba, přidáme ještě vývar. Hotové kotlety opět vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali lžičku mouky, a za stálého míchání povaříme.
Kotlety na talíři přelijeme hustou šťávou, ozdobíme sladkokyselou okurkou a naloženou cibulkou.

Zdroj : kalendář „Česká kuchyně 2008“

Recept je z kategorií: Kotlety


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.02.08 vloženo
  • 3608x zobrazeno

Ingredience

  • 2 vepřové kotlety
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 žampióny
  • 1 lžička sladké a špetka ostré papriky
  • 1/4 litru vývaru z bujónové kostky
  • 1 dl smetany ke šlehání
  • 1 lžička hladké mouky
  • olej na smažení
  • sladkokyselá okurka
  • sterilované cibulky

Doporučená příloha

  • podáváme s čerstvými rohlíky a vychlazeným pivem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní svačinka tiráka Bédi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz