Recept Pikantní svačinka tiráka Bédi

Polda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách zprvu prudce, pak teplotu snížíme. Měkké kotlety vyjmeme. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny a žampiónů. Pak zaprášíme mletou paprikou, podlijeme sběračkou vývaru, vrátíme zpět kotlety a společně dusíme. Je-li třeba, přidáme ještě vývar. Hotové kotlety opět vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali lžičku mouky, a za stálého míchání povaříme. Kotlety na talíři přelijeme hustou šťávou, ozdobíme sladkokyselou okurkou a naloženou cibulkou. Zdroj : kalendář "Česká kuchyně 2008"

Recept je z kategorií: Kotlety

Nahlásit recept

  • 17.02.08 vloženo
  • 5012x zobrazeno

Ingredience

  • 2 vepřové kotlety
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 žampióny
  • 1 lžička sladké a špetka ostré papriky
  • 1/4 litru vývaru z bujónové kostky
  • 1 dl smetany ke šlehání
  • 1 lžička hladké mouky
  • olej na smažení
  • sladkokyselá okurka
  • sterilované cibulky

Doporučená příloha

  • podáváme s čerstvými rohlíky a vychlazeným pivem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní svačinka tiráka Bédi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz