Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Bůček s blumami a černým pivem ladí
Kdyby došly blumy, vyzkoušejte s červeným vodním melounem.
Meloun oloupejte, nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, polovinu přidejte k masu
hned, zbytek 5 minut před koncem pečení - maso s ovocem je báječná
kombinace.
Vepřový bůček nakrájíme na kostky, ty osolíme, opepříme a potřeme rozertřeným česnekem. Takto připravený bůček dáme do mísy, zalijeme rumem, přiklopíme a necháme do druhého dne v chladu, třeba i v ledničce.
Druhý den masové kostky rozložíme do pekáčku, přelijeme pivem a dáme do trouby péct na 170°C. Pečeme za občasného promíchání hodinu. Pekáč po hodině odklopíme, přidáme omyté, vypeckované a rozpůlené blumy a společně dopečeme doměkka a dozlatova.
Vypečenou šťávu z pekáčku slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu a krátce povaříme. Máme-li rádi omáčku hustější, můžeme zahustit chlebem. Nakonec ji dochutíme solí, cukrem, případně trochou citronové šťávy.
A tím pádem můžeme servírovat - i když se to zdá zajímavé - nebojte se toho a uvidíte až ochutnáte, je to prostě delikatesní!
Dobrou chuť!
Recept je z časopisu Vlasta a její přílohy z r. 2/2007: Exkluzivní delikatesy.
Recept je z kategorií: Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso
Zcela určitě jakékoliv knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
03.10.12 21:00
Zdravím.
Bůček neděláme často, spíš méně, pečeme klasicky s cibulí. Tento
recept jsem tu našla včera, nadchl mě tak, že jsem hned nakoupila
ingredience a začala s přípravou. Dnes jsem to dopekla.
Chuť je to zajímavá, ale delikatesou bych to nenazvala. Ano, použité
„blumy“ byly jenom sladké a šťavnaté, moc vlastní chuti neměly, a ano,
kupovaná rybízová marmeláda se nevyrovná domácí, ale přesto jsem čekala
na výsledku trochu víc. Knedlík k tomu dobře seděl, výsledná chuť
nebyla špatná, ale zase nás nepřesvědčila natolik, abychom to šli
v dohledné době zkusit jinak a lépe.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
určitě tím nic nezkazíš. Já už jsem dělala vepřové na višních a může to být dobré i na rybízu- chce to něco takového pikantního. Ovšem švestky určitě, ty se do nějakých masitých jídel dávají běžně. S každým tím ovocem získáš odlišnou šťávičku a chuť a tímhle určitě rodinu okouzlíš a nebudou věřit.
Ať to chutná a může to být i s pochvalou, pak napiš. Hezký den! Terrinka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Dobře Terrinko, dobře. Přemýšlela jsem čím okouzlit rodinu a tohle je přesně to pravé. Ale nemám blumy. Co třeba švestky?