Recept Pečený bůček s blumami

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený bůček s blumami

Úvod

Bůček s blumami a černým pivem ladí :-)

Kdyby došly blumy, vyzkoušejte s červeným vodním melounem.
Meloun oloupejte, nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, polovinu přidejte k masu hned, zbytek 5 minut před koncem pečení - maso s ovocem je báječná kombinace.

Postup

Vepřový bůček nakrájíme na kostky, ty osolíme, opepříme a potřeme rozertřeným česnekem. Takto připravený bůček dáme do mísy, zalijeme rumem, přiklopíme a necháme do druhého dne v chladu, třeba i v ledničce.

Druhý den masové kostky rozložíme do pekáčku, přelijeme pivem a dáme do trouby péct na 170°C. Pečeme za občasného promíchání hodinu. Pekáč po hodině odklopíme, přidáme omyté, vypeckované a rozpůlené blumy a společně dopečeme doměkka a dozlatova.

Vypečenou šťávu z pekáčku slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu a krátce povaříme. Máme-li rádi omáčku hustější, můžeme zahustit chlebem. Nakonec ji dochutíme solí, cukrem, případně trochou citronové šťávy.

A tím pádem můžeme servírovat - i když se to zdá zajímavé - nebojte se toho a uvidíte až ochutnáte, je to prostě delikatesní!

Dobrou chuť!

Recept je z časopisu Vlasta a její přílohy z r. 2/2007: Exkluzivní delikatesy.

Recept je z kategorií: Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 08.09.08 vloženo
  • 13474x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 min + 24 hod

Ingredience

  • 600 g vepřového prorostlého bůčku
  • 500 g blum
  • 2 dl černého piva
  • 1 dl rumu
  • 3 PL blumové nebo rybízové marmelády
  • 6 stroužků česneku
  • trochu cukru na dochucení
  • trochu citronové šťávy na dochucení
  • dle potřeby chléb na zahuštění
  • mletý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Zcela určitě jakékoliv knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bradhal 03.10.12 21:00

Zdravím.
Bůček neděláme často, spíš méně, pečeme klasicky s cibulí. Tento recept jsem tu našla včera, nadchl mě tak, že jsem hned nakoupila ingredience a začala s přípravou. Dnes jsem to dopekla.
Chuť je to zajímavá, ale delikatesou bych to nenazvala. Ano, použité „blumy“ byly jenom sladké a šťavnaté, moc vlastní chuti neměly, a ano, kupovaná rybízová marmeláda se nevyrovná domácí, ale přesto jsem čekala na výsledku trochu víc. Knedlík k tomu dobře seděl, výsledná chuť nebyla špatná, ale zase nás nepřesvědčila natolik, abychom to šli v dohledné době zkusit jinak a lépe.

Diskuse k receptu Pečený bůček s blumami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený bůček s blumami-Kvetko,

určitě tím nic nezkazíš. Já už jsem dělala vepřové na višních a může to být dobré i na rybízu- chce to něco takového pikantního. Ovšem švestky určitě, ty se do nějakých masitých jídel dávají běžně. S každým tím ovocem získáš odlišnou šťávičku a chuť a tímhle určitě rodinu okouzlíš a nebudou věřit.
Ať to chutná a může to být i s pochvalou, pak napiš. Hezký den! Terrinka

 
Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený bůček s blumami

Dobře Terrinko, dobře. Přemýšlela jsem čím okouzlit rodinu a tohle je přesně to pravé. Ale nemám blumy. Co třeba švestky?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Květáková polévka Květáková polévka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz