Recept Pečený bůček s blumami

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený bůček s blumami

Úvod

Bůček s blumami a černým pivem ladí :-)

Kdyby došly blumy, vyzkoušejte s červeným vodním melounem.
Meloun oloupejte, nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, polovinu přidejte k masu hned, zbytek 5 minut před koncem pečení - maso s ovocem je báječná kombinace.

Postup

Vepřový bůček nakrájíme na kostky, ty osolíme, opepříme a potřeme rozertřeným česnekem. Takto připravený bůček dáme do mísy, zalijeme rumem, přiklopíme a necháme do druhého dne v chladu, třeba i v ledničce.

Druhý den masové kostky rozložíme do pekáčku, přelijeme pivem a dáme do trouby péct na 170°C. Pečeme za občasného promíchání hodinu. Pekáč po hodině odklopíme, přidáme omyté, vypeckované a rozpůlené blumy a společně dopečeme doměkka a dozlatova.

Vypečenou šťávu z pekáčku slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu a krátce povaříme. Máme-li rádi omáčku hustější, můžeme zahustit chlebem. Nakonec ji dochutíme solí, cukrem, případně trochou citronové šťávy.

A tím pádem můžeme servírovat - i když se to zdá zajímavé - nebojte se toho a uvidíte až ochutnáte, je to prostě delikatesní!

Dobrou chuť!

Recept je z časopisu Vlasta a její přílohy z r. 2/2007: Exkluzivní delikatesy.

Recept je z kategorií: Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 08.09.08 vloženo
  • 13714x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 min + 24 hod

Ingredience

  • 600 g vepřového prorostlého bůčku
  • 500 g blum
  • 2 dl černého piva
  • 1 dl rumu
  • 3 PL blumové nebo rybízové marmelády
  • 6 stroužků česneku
  • trochu cukru na dochucení
  • trochu citronové šťávy na dochucení
  • dle potřeby chléb na zahuštění
  • mletý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Zcela určitě jakékoliv knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bradhal 03.10.12 21:00

Zdravím.
Bůček neděláme často, spíš méně, pečeme klasicky s cibulí. Tento recept jsem tu našla včera, nadchl mě tak, že jsem hned nakoupila ingredience a začala s přípravou. Dnes jsem to dopekla.
Chuť je to zajímavá, ale delikatesou bych to nenazvala. Ano, použité „blumy“ byly jenom sladké a šťavnaté, moc vlastní chuti neměly, a ano, kupovaná rybízová marmeláda se nevyrovná domácí, ale přesto jsem čekala na výsledku trochu víc. Knedlík k tomu dobře seděl, výsledná chuť nebyla špatná, ale zase nás nepřesvědčila natolik, abychom to šli v dohledné době zkusit jinak a lépe.

Diskuse k receptu Pečený bůček s blumami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený bůček s blumami-Kvetko,

určitě tím nic nezkazíš. Já už jsem dělala vepřové na višních a může to být dobré i na rybízu- chce to něco takového pikantního. Ovšem švestky určitě, ty se do nějakých masitých jídel dávají běžně. S každým tím ovocem získáš odlišnou šťávičku a chuť a tímhle určitě rodinu okouzlíš a nebudou věřit.
Ať to chutná a může to být i s pochvalou, pak napiš. Hezký den! Terrinka

 
Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený bůček s blumami

Dobře Terrinko, dobře. Přemýšlela jsem čím okouzlit rodinu a tohle je přesně to pravé. Ale nemám blumy. Co třeba švestky?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Ostrý patizonový salát


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Ořechový koláč Ořechový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz