Recept Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm)

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm)

Úvod

Pokrm, který je spojen s obdobím Velikonoc, ale připravit si ho můžete v podstatě kdykoliv.

Postup

Krkovici vykostíme, omyjeme a osušíme. Česnek rozetřeme se solí, smícháme s majoránkou a pepřem. Směsí potřeme krkovici a necháme hodinu v chladu odpočívat.

Mezitím na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a smažíme asi 5 minut – až zešedne - a necháme zchladnout. Nasekáme najemno petrželovou nať, přidáme k mletému masu, dochutíme solí a pepřem a smícháme s vejci.

Vymažeme hluboký plech a vložíme do něj krkovici. Potřeme ji olejem a pečeme při 190°C asi hodinu a čtvrt.

Listové těsto vyválíme na válu, položíme na něj poněkud vychladlou krkovici, obalíme ji mletým masem a důkladně zabalíme do těsta. 

Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dohněda.

Upečenou krkovičku krájíme na plátky a podáváme samotné, nebo s brambory.

Recept je z kategorií: Krkovička Maso Velikonoční recepty Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 08.02.06 vloženo
  • 24087x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Ingredience

  • 1 kg krkovice vcelku
  • 30 dkg mletého míchaného masa (hovězí + vepřové)
  • 2 menší cibule
  • 2 vajíčka
  • 2 stroužky česneku
  • petrželová nať
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 2 lžíce oleje
  • 40 dkg listového těsta

Doporučená příloha

  • nic, vařené brambory, šťouchané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz