Recept Krkovičkový válec

Marjanka2 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Naklepaný plát krkovice osolíme, opepříme, poklademe plátky ementálu a směsí paprik nakrájených na kostičky. Pak položíme položíme vinnou klobásu a dobře utáhneme do pevného válce, který zarolujeme do pečicího papíru nebo zavážeme provázkem na rolády. Na dno pekáčku dáme cibuli, česnek a trochu sádla, na to položíme válec plněného masa a pečeme do měkka. Je-li třeba průběžně podléváme vodou/vývarem/. Po upečení maso vyjmeme a pokud nemáme rádi cibulku vcelku rozmixujeme ji. Štávu můžeme zahustit lžičkou mouky, ale není to nutné. Na řezu je roláda krásně barevná.

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 06.02.06 vloženo
  • 11641x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut pÄąâ„

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g plát z vepřové krkovice
  • 150 g ementálu plátkového
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 40 centimetrů vinné klobásy
  • sůl
  • drcený barevný pepř
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • trochu sádla

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, zeleninový salát,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krkovičkový válec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krkovičkový válec

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krkovičkový válec

Jestli máš tak šikovného řezníka jako já, tak si skoč k němu.

Jinak recept vypadá zajímavě, při nejbložší příležitosti vyzkouším.

JanP
141 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krkovičkový válec

Hm… recept je ok.
Ale prijal by som navod, ako vykostit krkovicku tak, aby vznikol plat… resp, ako vykostenu krkovicku opatrit rezmi do vzniknuvsieho platu.

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krkovičkový válec

Tu cibulku nemusíme vyndavat,stačí zahustit šťávu se vším výpekem co zůstal.
Opatrně provařit a pořádně propasírovat.Veškeré suroviny se dostanou do finání šťávičky a vylepší chuť.
Jinak je recept velmi zajímavý a rozhodně ho vyzkouším.

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krkovičkový válec

To vypadá moc dobře. Určitě vyzkouším.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Cibulačka Cibulačka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz