Recepty - holubinka

Více z Houby ».

Holubinka

Recepty s holubinkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Holubinky rostou po celém světě a zahrnují zhruba 100 druhů. Některé z nich jsou velmi chutné, jiné naopak jedovaté. Jedním z typických znaků je křehkost třeně - při zlomení vydává charakteristické křupnutí, které se vyskytuje ještě u ryzce. Toto křupnutí připomíná rozlomení jablka.

 Rady při nákupu

Sušené holubinky zakoupíte u odborných pěstitelských firem zhruba v rozmezí 400–1000 Kč za 1 kg. V čerstvé formě je u pěstitelů bohužel zakoupit nelze (tato podmínka je dána legislativou). Jedlé holubinky poznáte mají mírnou a jemnou chuť. Nejedlé chutnají štiplavě.

 Využití v kuchyni

Holubinky si podobně jako ryzce nebo čirůvky zachovávají svou křehkost i po tepelné úpravě. Můžete je naložit do nálevu, osmažit jako řízky nebo přidat do omáček.

 Skladování

Jako u kterýchkoliv jiných hub je třeba předcházet zapaření. Po zakoupení či sběru je vhodné holubinky zpracovat do 3 dnů. Skladování se doporučuje do 3°C.

 Sezóna

Sběr je možný zhruba od poloviny května do brzkého podzimu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz