Recepty - holubinka

Více z Houby ».

Holubinka

Recepty s holubinkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Holubinky rostou po celém světě a zahrnují zhruba 100 druhů. Některé z nich jsou velmi chutné, jiné naopak jedovaté. Jedním z typických znaků je křehkost třeně - při zlomení vydává charakteristické křupnutí, které se vyskytuje ještě u ryzce. Toto křupnutí připomíná rozlomení jablka.

 Rady při nákupu

Sušené holubinky zakoupíte u odborných pěstitelských firem zhruba v rozmezí 400–1000 Kč za 1 kg. V čerstvé formě je u pěstitelů bohužel zakoupit nelze (tato podmínka je dána legislativou). Jedlé holubinky poznáte mají mírnou a jemnou chuť. Nejedlé chutnají štiplavě.

 Využití v kuchyni

Holubinky si podobně jako ryzce nebo čirůvky zachovávají svou křehkost i po tepelné úpravě. Můžete je naložit do nálevu, osmažit jako řízky nebo přidat do omáček.

 Skladování

Jako u kterýchkoliv jiných hub je třeba předcházet zapaření. Po zakoupení či sběru je vhodné holubinky zpracovat do 3 dnů. Skladování se doporučuje do 3°C.

 Sezóna

Sběr je možný zhruba od poloviny května do brzkého podzimu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz