Recepty - holubinka

Více z Houby ».

Holubinka

Recepty s holubinkou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Holubinky rostou po celém světě a zahrnují zhruba 100 druhů. Některé z nich jsou velmi chutné, jiné naopak jedovaté. Jedním z typických znaků je křehkost třeně - při zlomení vydává charakteristické křupnutí, které se vyskytuje ještě u ryzce. Toto křupnutí připomíná rozlomení jablka.

 Rady při nákupu

Sušené holubinky zakoupíte u odborných pěstitelských firem zhruba v rozmezí 400–1000 Kč za 1 kg. V čerstvé formě je u pěstitelů bohužel zakoupit nelze (tato podmínka je dána legislativou). Jedlé holubinky poznáte mají mírnou a jemnou chuť. Nejedlé chutnají štiplavě.

 Využití v kuchyni

Holubinky si podobně jako ryzce nebo čirůvky zachovávají svou křehkost i po tepelné úpravě. Můžete je naložit do nálevu, osmažit jako řízky nebo přidat do omáček.

 Skladování

Jako u kterýchkoliv jiných hub je třeba předcházet zapaření. Po zakoupení či sběru je vhodné holubinky zpracovat do 3 dnů. Skladování se doporučuje do 3°C.

 Sezóna

Sběr je možný zhruba od poloviny května do brzkého podzimu.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz