Recept Myslivecká latina

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Den předem namočíme čočku do studené vody. Na sádle osmažíme cibuli a strouhanou kořenovou zeleninu, přisypeme krupici a zalijeme vodou asi 1 1/2 litru. Přidáme vypranou namočenou čočku a vše zavaříme se saturejkou. Přidáme krájené čerstvé houby a dále vaříme asi 10 minut, než změkne čočka. Vše dochutíme solí, česnek a nakonec přidáme krájenou petrželovou nať spolu s polévkovým kořením. Polévka je příjemně zahoustla s intenzivní vůní po houbách.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 5581x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g hub - kozáci, hříbky, holubinky, hlíva
  • 50 g čočky
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 40 g sádla
  • 2 lžíce krupice
  • saturejka
  • česnek
  • petrželka
  • polévkové koření
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s tmavým pečivem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Myslivecká latina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz