Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vím, mohl jsem to napsat k tomuto receptu
, ale kdo by hledal recept na jedno z nejsprostších mas pod receptem na
drahé telecí, že?
Tato úprava patří k mým nejoblíbenějším…
Vyzkoušejte.
Přece nemusíte dělat líčka furt dokola na zelenině, nebo jako
guláš
Na rozpáleném másle necháme maso zprudka zatáhnout do hněda. Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne, ale šťáva bude mít pěknou barvu. Osolíme, podlijeme NEPATRNĚ vodou (maso pustí hodně šťávy) a přikryté pečeme v troubě při nízké teplotě (130 až 140°C) cca 3 hodiny. Poléváme šťávou z masa, později vývarem (vodou). Až na závěr můžeme šťávu zjemnit kouskem čerstvého másla… U nás podávám jako přílohu ve všední dny bramborovou kaši a o svátcích "bramborovou kaši":https://www.labuznik.cz/recept/dokonala-bramborova-kase/ :) Poznámka Ještě se mi líčka (ani v guláši) nepodařilo udělat tak, že by se maso rozpadalo. Ne, maso není tuhé! Naopak! Dobře upečené maso lze „krájet“ lžící a jen jen se rozplývá, ale přitom drží pohromadě :palec:
Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso
bramborová kaše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečené líčko TAKE5
124 příspěvků 11.10.15 15:54
Upečeno, snědeno, bylo to vynikající.
2452 příspěvků 8.11.13 12:14
Casino: malá technická - spárkatá zvěř jsou taky přežvýkaví sudokopytníci (teda většinou, že), ale to Vy jistě víte.
… ale to znám… I ta moje taky dokáže bejt jako břitva
zde na tuto kanibalskou
pochoutku Všecko ostatní mám…, už mi chybí jenom ten náš
kolega 
Když už jsme se u přežýkavých sudokopytníků dostali ke spárkaté zvěři, já mám u spřáteleného lovce políčeno na klíčovou ingredienci (pardon, na surovinu
…ale voni špatně viděj, dyt je vykuchanej.
Uvažuju, že si to nechám patentovat
Podle okrasy na fotečce soudím, že maj doma taky pohlednou laňku, neníližpravda
Je známo, že rejpání a šťourání mi není dáno. Voni to teda pod tim grilem vogrilujou z vobou stran a pak na to vogrilovaný daj jako druhou vrstvu… a pak třetí vrstvu… Z toho jsem tedy jak níže znázorněno
… a bylo toho 27 porcí
(nééé že nás bylo 27 
(úpravu před pečením):
Pak pokladl máslem, pekáč zadekloval
a pekl či spíše dusil (šťávy bylo asi 1/4 pekáče
tentokrát při 160°C

Vylepččil jsem předúpravu
Posolené maso jsem poskládal v jedné vrstvě do pekáče a prudce opekl pod grilem. Maso obrátil a znovu opekl. Pak dal další vrstvu syrových líček a opakoval… a tak pořád, až do úplného vyčerpání sebe i suroviny (3,8kg mrtvé váhy)
Prý to bylo véééborný… Z tý chvály sem se až osypal
(obrázek není - MAKRONKY jsem pro jejich dobro radši ani nepřipustil
To je moc pěkné! Určitě vyzkouším!