Recept Pečené líčko TAKE5

casino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečené líčko TAKE5

Úvod

Vím, mohl jsem to napsat k tomuto receptu , ale kdo by hledal recept na jedno z nejsprostších mas pod receptem na drahé telecí, že? :)
Tato úprava patří k mým nejoblíbenějším…
Vyzkoušejte.
Přece nemusíte dělat líčka furt dokola na zelenině, nebo jako guláš :)

Postup

Na rozpáleném másle necháme maso zprudka zatáhnout do hněda. Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne, ale šťáva bude mít pěknou barvu. Osolíme, podlijeme NEPATRNĚ vodou (maso pustí hodně šťávy) a přikryté pečeme v troubě při nízké teplotě (130 až 140°C) cca 3 hodiny. Poléváme šťávou z masa, později vývarem (vodou). Až na závěr můžeme šťávu zjemnit kouskem čerstvého másla… U nás podávám jako přílohu ve všední dny bramborovou kaši a o svátcích "bramborovou kaši":https://www.labuznik.cz/recept/dokonala-bramborova-kase/ :) Poznámka Ještě se mi líčka (ani v guláši) nepodařilo udělat tak, že by se maso rozpadalo. Ne, maso není tuhé! Naopak! Dobře upečené maso lze „krájet“ lžící a jen jen se rozplývá, ale přitom drží pohromadě :palec:

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 28.10.13 vloženo
  • 14805x zobrazeno

Ingredience

  • Hovězí líčka (1ks = cca 300g)
  • Máslo
  • Sůl

Doporučená příloha

  • bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 28.10.13 22:35

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pečené líčko TAKE5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečené líčko TAKE5

esk
124 příspěvků 11.10.15 15:54

Upečeno, snědeno, bylo to vynikající.

di
2452 příspěvků 8.11.13 12:14

Casino: malá technická - spárkatá zvěř jsou taky přežvýkaví sudokopytníci (teda většinou, že), ale to Vy jistě víte.

casino
4496 příspěvků 8.11.13 10:35
No, vidím že vás kuchla...

… ale to znám… I ta moje taky dokáže bejt jako břitva :mrgreen:
Když už jsme se u přežýkavých sudokopytníků dostali ke spárkaté zvěři, já mám u spřáteleného lovce políčeno na klíčovou ingredienci (pardon, na surovinu :mrgreen: zde na tuto kanibalskou pochoutku Všecko ostatní mám…, už mi chybí jenom ten náš kolega :mrgreen:

gmp
1603 příspěvků 8.11.13 07:43
+

…ale voni špatně viděj, dyt je vykuchanej.

casino
4496 příspěvků 7.11.13 22:02
Jj, přesně jak píšou

Uvažuju, že si to nechám patentovat :mrgreen:

Podle okrasy na fotečce soudím, že maj doma taky pohlednou laňku, neníližpravda :P

gmp
1603 příspěvků 5.11.13 07:30
-

Je známo, že rejpání a šťourání mi není dáno. Voni to teda pod tim grilem vogrilujou z vobou stran a pak na to vogrilovaný daj jako druhou vrstvu… a pak třetí vrstvu… Z toho jsem tedy jak níže znázorněno

casino
4496 příspěvků 3.11.13 11:18
Tak jsem vařil pro kamarády...

… a bylo toho 27 porcí :zed: (nééé že nás bylo 27 :)
Vylepččil jsem předúpravu 8) (úpravu před pečením):
Posolené maso jsem poskládal v jedné vrstvě do pekáče a prudce opekl pod grilem. Maso obrátil a znovu opekl. Pak dal další vrstvu syrových líček a opakoval… a tak pořád, až do úplného vyčerpání sebe i suroviny (3,8kg mrtvé váhy) :) Pak pokladl máslem, pekáč zadekloval a pekl či spíše dusil (šťávy bylo asi 1/4 pekáče :roll: tentokrát při 160°C
Prý to bylo véééborný… Z tý chvály sem se až osypal ;)
(obrázek není - MAKRONKY jsem pro jejich dobro radši ani nepřipustil :)

Uživatel je onlineparles
303 příspěvků 29.10.13 00:09

To je moc pěkné! Určitě vyzkouším!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz