Recept Pečené líčko TAKE5

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené líčko TAKE5

Úvod

Vím, mohl jsem to napsat k tomuto receptu , ale kdo by hledal recept na jedno z nejsprostších mas pod receptem na drahé telecí, že? :)
Tato úprava patří k mým nejoblíbenějším…
Vyzkoušejte.
Přece nemusíte dělat líčka furt dokola na zelenině, nebo jako guláš :)

Postup

Na rozpáleném másle necháme maso zprudka zatáhnout do hněda. Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne, ale šťáva bude mít pěknou barvu.
Osolíme, podlijeme NEPATRNĚ vodou (maso pustí hodně šťávy) a přikryté pečeme v troubě při nízké teplotě (130 až 140°C) cca 3 hodiny.
Poléváme šťávou z masa, později vývarem (vodou).
Až na závěr můžeme šťávu zjemnit kouskem čerstvého másla…

U nás podávám jako přílohu ve všední dny bramborovou kaši a o svátcích bramborovou kaši :)

Poznámka
Ještě se mi líčka (ani v guláši) nepodařilo udělat tak, že by se maso rozpadalo. Ne, maso není tuhé! Naopak! Dobře upečené maso lze „krájet“ lžící a jen jen se rozplývá, ale přitom drží pohromadě :palec:

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.10.13 vloženo
  • 13011x zobrazeno

Ingredience

  • Hovězí líčka (1ks = cca 300g)
  • Máslo
  • Sůl

Doporučená příloha

  • bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 28.10.13 22:35

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pečené líčko TAKE5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esk
124 příspěvků 11.10.15 15:54

Upečeno, snědeno, bylo to vynikající.

 
di
2451 příspěvků 08.11.13 12:14

Casino: malá technická - spárkatá zvěř jsou taky přežvýkaví sudokopytníci (teda většinou, že), ale to Vy jistě víte.

 
casino
4466 příspěvků 08.11.13 10:35
No, vidím že vás kuchla...

… ale to znám… I ta moje taky dokáže bejt jako břitva :mrgreen:
Když už jsme se u přežýkavých sudokopytníků dostali ke spárkaté zvěři, já mám u spřáteleného lovce políčeno na klíčovou ingredienci (pardon, na surovinu :mrgreen: zde na tuto kanibalskou pochoutku Všecko ostatní mám…, už mi chybí jenom ten náš kolega :mrgreen:

 
gmp
1603 příspěvků 08.11.13 07:43
+

…ale voni špatně viděj, dyt je vykuchanej.

 
casino
4466 příspěvků 07.11.13 22:02
Jj, přesně jak píšou

Uvažuju, že si to nechám patentovat :mrgreen:

Podle okrasy na fotečce soudím, že maj doma taky pohlednou laňku, neníližpravda :P

 
gmp
1603 příspěvků 05.11.13 07:30
-

Je známo, že rejpání a šťourání mi není dáno. Voni to teda pod tim grilem vogrilujou z vobou stran a pak na to vogrilovaný daj jako druhou vrstvu… a pak třetí vrstvu… Z toho jsem tedy jak níže znázorněno

 
casino
4466 příspěvků 03.11.13 11:18
Tak jsem vařil pro kamarády...

… a bylo toho 27 porcí :zed: (nééé že nás bylo 27 :)
Vylepččil jsem předúpravu 8) (úpravu před pečením):
Posolené maso jsem poskládal v jedné vrstvě do pekáče a prudce opekl pod grilem. Maso obrátil a znovu opekl. Pak dal další vrstvu syrových líček a opakoval… a tak pořád, až do úplného vyčerpání sebe i suroviny (3,8kg mrtvé váhy) :) Pak pokladl máslem, pekáč zadekloval a pekl či spíše dusil (šťávy bylo asi 1/4 pekáče :roll: tentokrát při 160°C
Prý to bylo véééborný… Z tý chvály sem se až osypal ;)
(obrázek není - MAKRONKY jsem pro jejich dobro radši ani nepřipustil :)

 
parles
301 příspěvků 29.10.13 00:09

To je moc pěkné! Určitě vyzkouším!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz