Recept Znojemská hovězí pečeně

aneb Znojemská pečeně

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Znojemská hovězí pečeně

Postup

V papiňáku rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián. Za častého míchání děláme 10-15 mi­nut. Poté vložíme očištěné a osolené maso.

Opečeme je po všech stranách během 5-6 mi­nut. Zasypeme paprikou, zalijeme vřelou vodou, přidáme masox, 1 malou rozpůlenou okurku a necháme dělat 50-60 minut. Maso vyjmeme, do vařící se omáčky nalijeme mouku rozmí­chanou ve studené vodě a za velmi častého míchání vaříme 6 minut. Dochutíme solí, případně lákem z okurek či citrónovou šťávou (nic nepře­háníme).

Přes síto přecedíme na maso nakrájené na tenké plátky a necháme ještě 3 minuty prohřát. Na plátky masa na talíři si každý dává podle chuti na kostičky nakrájené okurky.

Příloha - houskový knedlík, rýže, v troubě na pomaštěném plechu pečené centimetrové plátky brambor (pečou se zhruba 30 minut).

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.01.04 vloženo
  • 86014x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g zadního hovězího (kýta, nízký bok)
  • 4-5 sladkokyselých (nejlépe znojemských) okurek
  • kořenová zelenina (2 střední mrkve, 1 menší petržel, centimetrové kolečko ze středního celeru)
  • 2 střední cibule
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 4 zrnka nového koření
  • 20 zrnek pepře
  • 2 bobkové listy
  • špetička ty­miánu
  • sůl
  • 2 lžíce hladké mouky na zahuště­ní
  • 1/2 kostky masoxu
  • olej.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eudy 30.11.12 15:53

Doma jsem měla k mání jen hovězí zadní plátky, tak jsem z nich udělala rolky, do každé po půlce okurčičky a plátku slaniny.
Základ z kořenové zeleniny jsem nepřeháněla, jen asi dvě polevkové lžíce nasekané. Cibule tak jednu půlku větší. Papriku jsem tam nedávala. Dusila na plotně asi 2 hodiny hodně pomaloučku. Asi po hodině dušení jsem k omáčce přidala patečku chleba. Masox jsem taky nedávala, jen horkou vodu. Zásmažku dělala na konci dušení přímo do vysmahnuté šťávy. Ochutila červeným vínem, citronem, cukrem.
Varianta s papinákem taky není špatná, když má člověk kalup.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Znojemská hovězí pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2451 příspěvků 30.11.12 21:37

Ejo, musím se přiznat, že znojemskou nechci ve své kuchyni vidět vůbec, ani tuhle, ani tu podle jiných receptů tady, tohle je přesně ten typ jídel, které doma rádi nemáme, snad jsem ji ani jako vdaná paní nikdy nevařila*, prostě ne, knedlíky (kromě bramborových) taky doma nejíme. Přijde mi to jako taková divná reminiscence na UHO a školní/závodní jídelny.
*Ani moje babička, ročník 1915, „Světluška“ (ne skautská, chodila do Světlé, hospodářské školy ve VM) nikdy nic podobného nevařila, naštěstí.

 
Eja
3811 příspěvků 30.11.12 21:02

Tak výsledek debat na téma „znojmo“ je pro mne jediný - dost dlouho nechci znojemskou ani vidět. A tuhle už vůbec ne. Kořenová zelenina, paprika…

 
danda  30.11.12 19:37

Krásný nápad udělat závitky, jaktože mě to ještě nenapadlo :?:, myslím, že příští víkend bude znojemský :-)

 
Vitta
10 příspěvků 16.11.12 15:27

Ta znojemská nemá chybu, nedala jsem paprku, ale i tak vynikající. Děkuji

 
prochy35
1 příspěvek 28.09.11 14:07

Výborné , mohu jen doporučit :)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Znojemská pečeně

Tato znojemská byla dnes k obědu- super, super, super!!! Dala jsem polovinu pepřů a nějak mi v přípravě chyběly ty 2 cibule, tak jsem je prostě oprančila před tou zeleninou a myslím, že jako „zkušená“ kuchařka to tak bylo dobře. Mohli jsme si vybrat knedlíky, nebo rýži- mňam a doporučuji!

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Znojemská pečeně

Určitě udělám. Hezky se to četlo.

 
Magdalli
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Znojemská pečeně

Vynikající

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz