Recept Dokonalá bramborová kaše
casino Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
V původním receptu podle Joela Robuchona je údajně psáno „přidat na každý kilogram brambor půl kilogramu másla“. Nevím… Když jsem ale viděl vedle šesti větších brambor "čtvrtku másla":https://www.labuznik.cz/clanky/systeme-international-dunites/ , tak mi táhlo hlavou, že Joel Robuchon byl asi chabrus na hlavu. Omlouvám se mu, protože brambory nakonec bez problému do sebe pojaly celé máslo a jisto jistě by si smlsly i na další kostce téhož. Že jsem ho nedal víc, pak jenom proto, že v domě už dalšího nebylo. Kaši lze dochutit čímkoliv, dovedu si představit ořechy či oříšek, nebo parmazán…, zelené býlí (špenát asi neééé) a pýýýšou prý i červenou řepu!!!, ale u nás ji máme nejraději jen tak, s MÁÁÁSLEM :) Zdroj: IHNED.cz
Postup
Brambory uvaříme VE SLUPCE v PŘESOLENÉ vodě (prý přijmou méně vody). Jak jen to jde, ještě horké je oloupeme, rozšťoucháme a vymícháme pyré. Následně do pyré postupně vmícháváme na kostičky pokrájené STUDENÉ máslo. K vymíchání je prý nejlepší dřevěná vařečka… (já používám bambusovou) Pokud chceme, kaši naředíme HORKÝM mlékem, dosolíme a můžeme ochutit jak komu libo…
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
- 19.03.13 vloženo
- 51612x zobrazeno
Ingredience
- 1 kg brambor varný typ „C“ („B“)
- 0,25 kg másla ( = 250 g = kostka = 1ks = čtvrtka másla)
- Smetana (mléko)
- Sůl
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku18.4.15 12:10
Po diskuzi pod podobným receptem jsem neodolala a vyzkoušela tuto
snadnější a méně časově náročnou variantu od Casina
Také jsem neměla odvahu dát více, než jednu kostku másla, ale stejně jako
Casino, jsem měla dojem, že brambory by si klidně ještě kus másla daly
Ale neriskovala jsem
Kaše je výborná, až bude více času, vyzkouším i tu pracnější verzi
od Daduuja:
http://www.labuznik.cz/…ed-potatoes/
Kostka másla jako by se v bramborách totálně ztratila - ale výsledná
kaše stojí za to.
Jednou za čas jistě neuškodí
Chutná jako ta, co dělávala babička…
Diskuse k receptu Dokonalá bramborová kaše
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Dokonalá bramborová kaše
Podle receptu jde o Dokonalou bramborovou kaši (brambory vařené ve slupce)
Podle postupu od AntonínZ (11 19.03.13 15:38) jde o Dokonalejší bramborovou kaši (brambory vařené v páře)
Podle toho, co napsal Roman Paulus v novinách, jde o Nejdokonalejší bramborovou kaši (brambory ve slupce pečené při 180°C v troubě). Má to docela logiku, že?
Jen jestli to nebyla šklapka! Baba jedna nesympatická, hubená!
První byla jakási Pepina Rejholcová a když jí to pak vyšlo v šoubyznysu, tak dala Pepkovi košem. Pepek ho vzteky sežral a tehdy poprvé mu hypertrofovalo předloktí, protože ten košík byl plnej spinachu! Následně udělal kariéru u filmu kde ho klofla klapka-Olive
Leda po prudké atace alergie na špenát!
Oliva za svobodna. Provdaná Pepina. A basta.
@casino
Do kaše mouku a na suchou pánev, placka potěší.
@gmp
Olivu!
Jak brambory uvařit „ve slupce“ - oloupané. Zkusil jsem a funguje to, nevylouhují se, chuť je zachovaná. Oloupat, nakrájet a uvařit v páře, v pařáčku na knedlíky.
Na mou duši, doporučuju moc to zkusit.
Vím, ohřívaná kaše (a brambory vůbec) není nic moc
ale tady podle tohoto receptu (nedal jsem do ní
vůbec mléko, ač bylo v pohotovosti v hrnku uvařené) co zbyla včéra a
dnes ohřátá je jak polífka
Určitě byste na to přišli sami, ale rád se
podělím i o vlastní blbost 
Pokud mohu hovořit, tak bych rozhodně brambory v mundurkách nevařil. Než je pověřená osoba oloupe, tak vystydnou. Já je loupu před. Sleju vodu a okamžitě a střelhbitě tam vrazim máslo a žďuchám žďuchadlem dokaváde nezačne z mé osoby vycházet dým. Máslo horké brambory krásně sváže a vytvoří krásně žlutou formovatelnou hmotu.
To dá rozum, že špegát NÉÉ!
Kdo ještě v dnešních časech pochybuje o škodlivosti špenátu, nechť shlédne Pepka námořníka. Vzal si Pepinu!