Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Skype: gmpmilos
Práce: důchodce
Koníčky: život
19.1.17 21:04
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům30.10.16 22:25
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům30.10.16 21:38
Snídání s řípou
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi21.2.16 14:46
Papír je třeba pomazat sádlem nebo olejem, ale neflákat to. Bez peroutky
se to neobejde . Při krájení je dobré ostrým tenkým nožem
roládku perforovat a podle videlce ukrojit.
31.12.15 14:16
+
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům29.12.15 09:36
+
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům29.12.15 09:31
Vypadá to divně, ale chuť znamenitá…návštěvě chutnalo…Emotikona smile
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům7.12.14 15:29
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi17.11.14 21:02
když zbude cibule…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi27.10.14 09:28
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům11.10.14 10:32
Bílé fazole s kysaným zelím
250 g fazolí
250 g kysaného zelí
200 g uzeného bůčku s kostí
1 cibule
1 zoubek česneku – není podmínkou
Sůl, kmín, bílý pepř
1 PL oleje
Zakysaná smetana 18%
Fazole si předvečerem namočím do vody. Na druhý den, za ranního kur pění, přileju vody cca 2 cm nad fazole, přidám bok s kostí a dám vařit na mírný oheň. Nesolím! Nechám fazole jejich varu a nechám se odvelet na jinou činnost vhodnou pro vystaršeného jednotlivce – vysavač, koš, pračka, šňůra na prádlo atp. Když shledám fazole dostatečně vařenými – na skus nesmí se rozpadat – na pánvi osmahnu pokrájenou cibulku, přidám zelí, okořením. Sleju fazole, vodu a uzené použiji jindy na polivku, přihodím fazole na pánev, důkladně míchám. Podleji trochou vývaru a zakryju pokličkou. Chvilku nechám podusit, jen aby se to všechno propojilo. Dávám na talíř a překryji zakysanou smetanou. Zní to divně, ale je to báječné.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům18.9.14 09:44
letošní spojené konzervárny
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům21.8.14 23:55
Doba ledová je doba ledová…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi