Recept Celerová kaše

(Hodnoceno 4x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Celerová kaše

Postup

Celer nakrájíme na čtvrtky a vaříme 20 minut v osolené vodě. Přidáme brambory a vaříme dalších 20 minut hodně doměkka. Scedíme a rozšleháme nebo rozmixujeme s ohřátou smetanou, zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 22.08.07 vloženo
  • 24085x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g bulvového celeru
  • 500 g brambor
  • 150 g sladké smetany
  • 50 g másla
  • sůl
  • bílý pepř

Doporučená příloha

  • pečená zvěřina, kachna, telecí maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.09.14 11:56

Konzistence je díky vařenému celeru hodně vodovatá a pokud to nedáte do lednice, napadne to plíseň takřka okamžitě. Vzhledem ke specifické výrazné chuti je třeba dobře zvážit, k jakému pokrmu tato příloha bude.

Odkaz na uvaření

camperses 04.12.12 15:10

Mňam, to mě nikdy nenapadlo, je to zase trošku zpestření a přitom moc dobré! (jen jsem šetřila a místo smetany použila mléko - i to se dá). Děkuji:)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.05.12 16:04

Tahle kaše mi připomněla dětství, sama jsem ji nikdy nedělala… proč, to nevím, když je tak výborná chuťově, ale díky Labužníkovi se polepším a uvařím ji častěji… ;)
Dělala jsem k ní mrkvové karbanátky:

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

a spokojenost veliká :)

P.S.
Já místo sladké smetany dala zakysanou, protože milá sladká smetánka byla pod víčkem pěkně plesnivá :( A to byla včera kupovaná i datumově je v pořádku…
Ale proč to píšu: ne proto, abyste mně litovali, to ne… Píšu to proto, že s tou zakysanou to bylo vynikající :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 14.05.12 03:32

Dobrota i bez másla, šlehačka stačí. Někdy přidávám lžíci či dvě majonézy.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 28.04.12 17:17

Přidala jsem 2 stroužky česneku, místo smetany 2 lžíce neochuceného pomazánkového másla. Když byla kaše vychladlá, byla ještě chutnější.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Celerová kaše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
2905
753 příspěvků 14.05.12 03:29

Celerobrabmorovou kaši máme v oblibě. Přidávám ještě celer hrubě strouhaný, restovaný na tuku k posypaní celého pokrmu. :mavam:

casino
4488 příspěvků 17.01.12 00:41

No, já to vařil poprvé a trošku jsem měl obavy, co na to řeknou… Jedli to i malošci a ani nemrkli :)
Tu polífku jsem dělal jen z čistého vývaru (a že to byla síla :palec: …jen máslová (oříšková hihi) zásmažka s pórkem, ten vývar a pak mlíko se žloutky (už druhý měsíc zkouším sněhové, a nevím co se žloutky)

anickav
2904 příspěvků 16.01.12 22:09
Varím dosť často,

zeler na kocky a extra varím zemiaky na kocky, obe „rozšťouchám“, pridám maslo a mlieko, vyšľahám. Máme radi k dusenej hovädzine.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.01.12 21:26

Kdyz jeste bylo maslo maslem, po prepusteni do lehce hnede barvy, chutnalo a vonelo oriskove. Dneska jen nejake maslo za 40,– kc , snad.....
Na „oriskovem“ masle delana vajicka, nebo do nej namaceny chlebicek, to je extra :palec: matros ! :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.01.12 21:22

Ve vode se necha nejaky vareny celer a brambory, rozmixuje se, prida smetana a oprazene fenyklove seminko nebo slunecnicove a je to vic nez dobra, kremova polivka! Ta kase je take dobra, tam ja nedam smetanu, ale jen maslo a ke kureti, nebo hovezimu, treba i jen varenemu, je to jednoducha, dietni, lahodna priloha.

casino
4488 příspěvků 16.01.12 13:32

No, nikde se nepíše co s vývarem :think:
Z uvedeného množství jsem uvařil aromatickou polévku, prý výbornou :oops: , pro 8 lidí :palec:

…zde je zajímavá debata…, nebo snad víte, co je to oříškové máslo :think:

svato
1421 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Celerová kaše

Vyzerá to zaujímavo, vyskúšam, najskôr k pečenému teľaciemu (kačicu bez lokší by mi rodina neodpustila).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz